Sprogimas

Tirkšlių pušyne – ilgiausias Lietuvoje margučių ridenimo lovelis?

Balandžio 2 d. Tirkšlių pušyne fiksuotas margučių ridenimo lovelio ilgio Lietuvos galimas rekordas – 59,10 m.

Velykų laikotarpiu šį lovelį galės išbandyti visi pušyno lankytojai. Kadangi lovelis rekordinio dydžio, todėl ir margučiai dideli, mediniai.

 

Tirkšlių kultūros centro kolektyvui, dėl įvairių karantino apribojimų negalint organizuoti renginių, turint tam palankią aplinką – pušyną su nuokalne, kilo idėja pagerinti margučių ridenimo lovelio ilgio rekordą. Iki šiol užfiksuotas rekordas Lietuvoje, Molėtų r., buvo 2007 m. – 45, 2 m. Tirkšliškiai, bendromis pastangomis su UAB „Klijuotas medis“, nusipelniusiu tautodailininku Antanu Viskantu ir kitais pagalbininkais, per 3 savaites pagamino 59,10 m ilgio, 0,55 m pločio ir 0,35 m aukščio medinį lovelį ir medinių, nuo 3 iki 7 kg sveriančių, iš medienos ir jos pluošto, kiaušinių.

Lovelio formai panaudota 81 lakštinės klijuotos medienos konstrukcijos stovas.Vėliau Tirkšlių pušyne įrengė ridenimo trasą.

Rekordą, be Tirkšlių seniūno Juozo Kungio, Tirkšlių kultūros centro direktoriaus Leonardo Žalimo ir kitų centro darbuotojų, fiksavo Seimo narė Laima Nagienė, Mažeikių muziejaus darbuotoja Jūratė Miliauskytė, žiniasklaidos atstovai.

„Tikimės, kad tai suteiks pušyno lankytojams dag teigiamų emocijų“, – „Budas.lt sakė Tirkšlių kultūros centro kultūrinės veiklos organizatorė Daiva Vitkauskienė. Pasak jos, pasirūpinta kiekvieno čia būsiančio saugumu: šalia yra vienkartinių pirštinių, dezinfekcinio skysčio.

Ernestos Šneideraitytės nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode