Sprogimas

Besilaikančiuosius privalomojo karantino tikrins savanoriai studentai, sako A. Veryga

Nuo pirmadienio Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui (NVSC) talkins grupė savanorių, jie skambins žmonėms tikrindami, kaip šie laikosi privalomo karantino taisyklių, sako sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

„Yra surinkta didelį  grupė savanorių, daugiausia studentų, kurie šią savaitę startuoja. Jie yra apmokyti, apsirengę, informuoti apie asmens duomenų apsaugą ir pasirašę pasižadėjimus, jie talkins Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui skambindami tiems kontaktams, kurie turėtų būti namų saviizoliacijoje, klausdami apie jų sveikatos būklę, taip pat apie tai, kaip jie laikosi saviizoliacijos sąlygų“, – teigė A. Veryga.

Spaudos konferencijoje jis taip pat užsiminė, kad netrukus atsiras „patogesni elektroniniai įrankiai“, leidžiantys tikrinti, kaip laikomasi karantino.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras BNS informavo, kad šiuo metu minėtą darbą pradeda 18 Mykolo Riomerio universiteto studentų, netrukus turėtų prisijungti dar 44.

Visiems iš užsienio grįžusiems žmonėms ir asmenims, kuriems įtariamas koronavirusas, privaloma izoliuotis dviejų savaičių laikotarpiui. Tokios pat sąlygos galioja su užsikrėtusiais asmenimis kontaktavusiems gyventojams.

Policija pastarosiomis dienomis per parą sulaukia per 350 pranešimų dėl karantino nesilaikymo, Vyriausybė siūlo griežtinti baudas, jog už taisyklių pažeidimą grėstų iki 1500 eurų baudos, pažeidėjus galėtų bausti policija. Jei dėl pažeidimų susirgimas išplistų, siūloma dabar numatomą maksimalią trejų metų laisvės atėmimo bausmę didinti iki penkerių metų.

Autorius Ignas Jačauskas

Vilnius, kovo 30 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode