Sprogimas

D. Grybauskaitė: teisinė sistema rodo, kad sugeba valytis

Prezidentė Dalia Grybauskaitė sako, kad teisėjų kyšininkavimo byla rodo teisinės sistemos gebėjimą valytis nuo korupcijos. 

„Tai yra labai didelis tyrimas, bet jį vertinčiau per teigiamą prizmę. Jau daug pasiekę ir reformavęsi teismai, visa teisinė sistema vis dėlto sugeba valytis“, – žurnalistams Varšuvoje sakė šalies vadovė.

„Be pačių teisėjų bendruomenės pagalbos šis tyrimas nebūtų įmanomas. Tai teikia man pasitikėjimo ir optimizmo teisine sistema ir teisėjais“, – pridūrė ji.

Pasak prezidentės, „pasipriešinimo bus daug, triukšmo – taip pat, bet tame triukšme turime matyti pagrindinę liniją – kova su korupcija būtina visuose lygmenyse“.

„Pasitikėjimas teisingumu priklauso nuo to, kaip sąžiningai teismai vykdys savo pareigas. O pasitikėjimas teismais ir teisingumu reiškia pasitikėjimą valstybe“, – kalbėjo D. Grybauskaitė.

Dėl įtarimų korupcija teisėsauga šiomis dienomis sulaikė mažiausiai 27 įtariamuosius, tarp jų – aštuonis teisėjus ir penkis advokatus.

Ketvirtadienį įtarimai pareikšti ir Druskininkų merui Ričardui Malinauskui.

Varšuva, vasario 21 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode