Parama dėkojame




Sprogimas

S. Skvernelis: maisto kuponai bus skirti tik vaikams

 

Vyriausybei planuojant įvesti maisto kuponų sistemą, pirmajame jos etape galės dalyvauti tik šeimos, auginančios ikimokyklinio amžiaus vaikus, tačiau kuponai bus skirti tik vaikams. 

„Mes kalbame apie vaikus, priklausys nuo vaikų, vaikui. Galutinio sprendimo nėra, šiandien mes kalbame apie tris (kuponus per mėnesį – BNS). Kaip jau minėjau, tai yra pilotinis projektas ir tokios yra mūsų galimybės“, – spaudos konferencijoje sakė premjeras Saulius Skvernelis.

Vyriausybė trečiadienį pritarė kuponų sistemai, tačiau dėl jų dar turės kreiptis į Europos Komisiją. Jei projektas pasiteisins, ateityje kuponai bus dalijami visiems gyventojams – per mėnesį žmogus galės įsigyti tris kuponus, kurie suteiks 20 proc. nuolaidą nuo jo vertės. Tikėtina, kad vieno kupono vertė sieks 10 eurų, o nuolaida – 2 eurai.

Anot premjero, kuponų sistema parems jaunas šeimas, auginančias vaikus bei paskatins mažų parduotuvių atsiradimą.

„Šeimos, kurios augina vaikus, jaunos šeimos, joms yra sunku. Kitos įvairios socialinės grupės turi įvairias paskatas ir papildomų socialinių išmokų, lengvatų įvairiose srityse, šildymo lengvatos, kompensacijos. Šeimoms, manau, tikrai būtų aktualu. Ir antras tikslas, (…) tai sukurti pakankamai didelį tinklą, smulkaus ir vidutinio verslo, paskatinti šių parduotuvių arba prekybos taškų atsiradimą“,– teigė S. Skvernelis.

Kiek kainuos kuponų sistema, pasak premjero, priklausys nuo to, kokia bus vieno maisto kupono suma, kuri šiuo metu dar nenustatyta.

„Tai (maisto kuponų sistema – BNS) tikrai nekainuos dešimtimis milijonų eurų“,– teigė S. Skvernelis.

Autorė: Erika Alonderytė

Vilnius, lapkričio 21 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode