Sprogimas

UAB „Mažeikių vandenys“ atstovai sulaikyti teisėsaugos (dar papildytas)

Nepatvirtintais duomenimis šiandien, vasario 26 d., Mažeikių rajono savivaldybei priklausančioje įmonėje UAB „Mažeikių vandenys“ lankėsi teisėsaugininkai. Sulaikyti keli asmenys, tarp jų – įmonės vadovas. 

Teisėsauga pareiškė įtarimus „Mažeikių vandenų“ vadovui dėl kyšio ėmimo

Vykstant ikiteisminiam tyrimui dėl galimos korupcijos įmonėje „Mažeikių vandenys“, teisėsauga sulaikė ir pareiškė įtarimus dėl kyšio ėmimo šios savivaldybės įsteigtos įmonės direktoriui Vytautui Mažeikiui.

Jis taip pat įtariamas didelės vertės svetimo turto pasisavinimu ir iššvaistymu bei piktnaudžiavimu siekiant turtinės naudos sau bei kitiems asmenims, antradienį pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Įtarimai dėl kitų nusikaltimų pareikšti ir dar trims „Mažeikių vandenyse“ vadovaujančias pareigas užimantiems darbuotojams. Du iš jų taip pat sulaikyti.

STT pareigūnai pirmadienį atliko kratas bendrovės patalpose ir V. Mažeikio namuose.

„Tiriamos aplinkybės dėl bendrovėje galimai apgaulingai vestos buhalterinės apskaitos, dokumentų klastojimo ir pasisavinto bei iššvaistyto didelės vertės svetimo (įmonės) turto“, – rašoma tarnybos pranešime.

Teisėsauga įtaria, kad „Mažeikių vandenys“ ir Mažeikių rajono savivaldybė galėjo patirti apie 40 tūkst. eurų žalą.

V. Mažeikis yra Socialdemokratų partijos narys, anksčiau jis dirbo Mažeikių rajono savivaldybės taryboje, yra dalyvavęs Seimo rinkimuose.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

STT yra nustačiusi korupcinio pobūdžio nusikalstamų veikų ir kitų savivaldybių vandens tiekimo bendrovėse.

STT Kauno valdyboje atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl korupcinio pobūdžio nusikaltimų „Dzūkijos vandenyse“, o tirta byla dėl korupcinių nusikaltimų „Kauno vandenyse“ šiuo metu yra nagrinėjama teisme.

Taip pat STT Panevėžio valdybos tirtose bylose dėl korupcinių nusikaltimų teismai jau yra pripažinę kaltais „Kupiškio vandenų“ ir „Aukštaitijos vandenų“ buvusius vadovus. (Vilnius, vasario 27 d. (BNS).

Esą nustebę

Mažeikių rajono savivaldybės meras Antanas Tenys „Būdui žemaičių“ teigė apie pareikštus įtarimus žinantis tiek, kiek rašoma spaudoje. Kokių veiksmų imsis dėl V. Mažeikio, A. Tenys teigė Savivaldybė spręsianti, kai gaus nurodymą iš STT: ar jis nuo pareigų turi būti nušalintas ar jam bus leidžiama toliau vadovauti. „Mano manymu, V. Mažeikis nuo pareigų turėtų būti nušalintas, bent kol baigsis tyrimas“, – sakė A. Tenys bei pridūrė: „Jei tik bus koks tyrimas Savivaldybėje, mes pateiksime visus dokumentus, neturime ko slėpti.“

„Toks įvykis sukrėtė visą Savivaldybę ir mane, nes nieko nenujaučiau ir jokių įtarimų neturėjau, – „Būdui žemaičių“ sakė Savivaldybės administracijos direktorius Bronius Kryžius. – Vakar tik apie pietus neoficialiai išgirdau, kad yra suimtas įmonės vadovas ir vadovaujančias pareigas užimantys darbuotojai.“ Pasak B. Kryžiaus, toks įvykis ne tik kad ateityje pakenks Savivaldybės įvaizdžiui, bet jau pakenkė: „Jeigu bus kokios nors sąsajos su Savivaldybe, mes tikrai pasiruošę bendradarbiauti su tyrimą atliekančiomis institucijomis.“

B. Kryžius informavo, kad antradienį buvo pasikvietęs valdybos pirmininką, kartu atvyko ir vienas iš įtariamųjų „Mažeikių vandenys“ direktoriaus pavaduotojas plėtrai Bernardas Juškevičius, kuris pirmadienį vakare buvo paleistas. „Jis nieko neatskleidė, tik pasakė, kad yra įtariamasis. Aš, kaip vienas iš Savivaldybės vadovų, privalau užtikrinti tolimesnę įmonės veiklą, darbą, todėl pavedžiau valdybai pagalvoti paskirti eiti vadovo pareigas kitą „Mažeikių vandenys“ direktoriaus pavaduotoją gamybai Algį Kozlovą. Dabar lauksime sulaikymo pabaigos ir spręsime, ar V. Mažeikis toliau galės eiti direktoariaus pareigas. Mano manymu, esant tokiem rimtiems įtarimams, V. Mažeikis neturėtų eiti vadovo pareigų kol nebus baigtas tyrimas. Tai jau tikrai nebėra atstistatydinimo, o nušalinimo klausimas“, – kalbėjo B. Kryžius.

 

 

 

Bus papildyta.

Budas.lt informacija

 

 

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode