Parama dėkojame




Sprogimas

Lietuvoje pradeda galioti elektroninės vinjetės

 

Lietuvoje jau veikia elektroninių vinječių įsigijimo sistema, tačiau kol kas galima naudoti ir popierines, ir elektronines vinjetes, praneša Lietuvos automobilių kelių direkcija.

Įsigijus elektroninę vinjetę, kelių naudotojo mokesčio sumokėjimas bus patvirtinamas elektroniniu įrašu Valstybinės reikšmės kelių eismo informacinėje sistemoje.

Įraše bus saugoma informacija apie tai, kada įsigyta vinjetė, koks jos galiojimo laikas, taip pat transporto priemonės, kuriai išduota elektroninė vinjetė, kategorija ir valstybinis registracijos numeris.

Elektroninės vinjetės kaina ir galiojimo terminai bus tokie patys kaip ir popierinės vinjetės.

Popierinės vinjetės ir toliau bus platinamos įprastose vinječių platinimo vietose, o elektronines vinjetes bus galima užsisakyti specialiose interneto svetainėse, taip pat ir įprastose popierinių vinječių platinimo vietose.

Lietuvoje kelių naudotojo mokestis (vinjetė) buvo įvestas 2007 metais ir kasmet atneša apie 45 mln. eurų pajamų į Kelių priežiūros ir plėtros programą.

Vilnius, vasario 22 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode