Parama dėkojame




Pradeda veikti Nacionalinis bendrųjų funkcijų centras

 

Šiandien savo veiklą pradeda nauja Finansų ministerijos įstaiga – Nacionalinis bendrųjų funkcijų centras. Jis bus atsakingas už centralizuotai tvarkomą įstaigų buhalterinę apskaitą ir personalo administravimą.

„Šio centro įsteigimas – svarbus žingsnis siekiant racionalesnio valstybės biudžeto lėšų panaudojimo. Tai yra efektyvi priemonė, kuri prisidės prie valstybinio aparato aptarnavimo išlaidų mažinimo,“ – sako finansų ministras Vilius Šapoka.

Centre bus vykdoma 142 valstybės institucijų ir įstaigų buhalterinė apskaita ir personalo administravimas. Jo daugumą sudarys iki šiol buhalterinės apskaitos ir personalo administravimo funkcijas atlikę minėtų 142 valstybės institucijų ir įstaigų darbuotojai.

Centrui vadovauti laikinai paskirtas Antanas Matusa. Finansų ministerija artimiausiu metu ketina skelbti konkursą nuolatinio centro vadovo pareigybei užimti.

Centro įsteigimas leis valstybei sutaupyti 40 mln. eurų biudžeto lėšų. Ateityje numatoma centralizuotai vykdyti daugiau bendrųjų funkcijų, įtraukiant teisines paslaugas, viešuosius pirkimus ir dokumentų valdymą.

Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2018 m. vasario 7 d. sprendimu, Centro savininko teises ir pareigas įgyvendinti pavesta Finansų ministerijai.

Finansų ministerijos informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode