Sprogimas

Karantinas paskelbtas 135 šalies mokyklose

 

Pirmadienį karantinas dėl gripo ir peršalimo ligų buvo paskelbtas 135 arba 13 proc. šalies mokyklų, BNS informavo Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM), surinkusi duomenis beveik iš visų savivaldybių.

Penkiuose didžiausiuose Lietuvos miestuose dėl gripo ir peršalimo ligų buvo uždaryta per 50 mokyklų.

Tarp jų daugiausia mokyklų – beveik 30, – kur nevyksta pamokos, yra Kaune. Čia ugdymo procesas pradėjo strigti jau sausio 31-ąją, vėliau kasdien karantiną skelbiančių mokyklų vis daugėjo.

Kauno savivaldybės duomenimis, poroje mokyklų uždaryta po vieną ar kelias klases.

Kauno miesto savivaldybėje iš viso yra 66 mokyklos.

Vilniuje pirmadienį nedirbo 16 mokyklų. Kai kurios karantiną paskelbė pirmadienį, kitos – penktadienį. Tarp uždarytų mokyklų – Vilniaus karaliaus Mindaugo mokykla, Vilniaus Šv. Kristoforo, Jono Basanavičiaus, Simno Stanevičiaus, Simono Daukanto progimnazijos.

Savivaldybė BNS informavo, kad uždarytų vaikų darželių nėra, bet 56 darželių nelanko daugiau nei 40 proc. vaikų.

Šiauliuose ugdymas nevyksta 21 mokyklos 42 klasėse ir Šiaulių universiteto gimnazijoje.

Pasak Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Šiaulių departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėjos Editos Satkevičienės, praėjusią savaitę registruotas didesnis sergamumo bumas. Tuomet mokymo procesas buvo sustabdytas 191 klasėje.

Panevėžyje karantinas įvestas šešiose mokyklose. Savivaldybės Švietimo ir jaunimo reikalų skyriaus vyriausiosios specialistės Audronės Bagdanskienės teigimu, uždarymas gresia dar trims mokykloms. Jose serga daugiau kaip 19 proc. mokinių, o kai pasiekiamas 20 proc. rodiklis, mokykloje ugdymo procesas stabdomas.

A. Bagdanskienės teigimu, praėjusią savaitę mokyklos dar skelbdavo karantiną trims dienoms, o šią savaitę – jau penkioms.

Klaipėdoje gripo epidemija kol kas nepaskelbta, tad duomenys apie uždarytas klases ar mokyklas, nerenkami.

Švenčionių rajone uždarytos visos aštuonios mokyklos, Lazdijų rajone – 11 iš 12, Kėdainių rajone – 10 iš 17,  Prienų rajone – 6 iš 12,  Joniškio rajone – keturios iš devynių,  Ukmergės rajone – septynios iš 17, Raseinių rajone – šešios iš 14  mokyklų.

Dvylikoje savivaldybių uždaryta po vieną mokyklą, kitose savivaldybėse – po dvi-tris mokyklas.

32 šalies savivaldybėse karantinas nepaskelbtas.

Autorė: Jūratė Skėrytė

Vilnius, vasario 5 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode