Sprogimas

Kryžių kalno padegėjui pareikštas įtarimas dėl turto sunaikinimo

Panevėžio rajono gyventojui J.V., kuris prisipažino padegęs Kryžių kalną, policija pareiškė įtarimą dėl turto sunaikinimo visuotinai pavojingu būdu.

Šiaulių apskrities policijos Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato pareigūnai, tiriantys Kryžių kalno padegimą, antradienio vakarą Panevėžio miesto ir rajono policijos komisariate apklausė padegimu prisipažinusį Panevėžio rajono gyventoją.

72 metų vyras pareigūnams patvirtino viešai žiniasklaidoje išsakytus savo žodžius ir poelgio motyvus. Įtariamasis pripažino, kad, padegdamas Kryžių kalną, jis padarė nusikaltimą. Tai padaryti jį privertusi, jo asmeniniu vertinimu, teismų vykdoma neteisybė jo ir jo šeimos atžvilgiu.

Tokiu drastišku būdu jis norėjęs atkreipti dėmesį ir vylėsi, kad gal tada kas nors jį išklausys ir išgirs, pranešė Šiaulių apskrities policija.

J.V. pripažino, kad dabar irgi labai išgyvena dėl įvykdyto padegimo. Pasak įtariamojo, po padegimo jis grįžo į Panevėžį ir iš karto susisiekė su teisėtvarkos pareigūnais bei prisiėmė atsakomybę dėl padaryto nusikaltimo. Vyras pareigūnams geranoriškai davė parodymus. Pagrindiniu savo tokio poelgio motyvu jis įvardijo tik norą būti išklausytam ir išgirstam.

Įtariamajam skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Už turto sunaikinimą visuotinai pavojingu būdu Baudžiamasis kodeksas numato baudą arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki penkerių metų.

Nedidelis gaisras Kryžių kalne buvo kilęs pirmadienį. Bendrasis pagalbos centras 9 val. 34 min. sulaukė skambučio, kad Jurgaičių kaime dega Kryžių kalnas. Į įvykio vietą  buvo išsiųstos Šiaulių ugniagesių pajėgos – šešios autocisternos. Siųstos ir papildomos pajėgos, tačiau vėliau jos atšauktos.Gaisras buvo gesinamas maždaug 10 kvadratinių metrų plote. Prie kalno viršūnės degė mediniai kryžiai. Gaisras užgesintas maždaug per dešimt minučių.

Vilnius, balandžio 12 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode