Sprogimas

VTEK pavedė Seimo etikos komisijai tirti 12 parlamentarų - buvusių ūkininkų elgesį

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) trečiadienį pavedė Seimo Etikos ir procedūrų komisijai tirti, ar 12 parlamentarų nepažeidė įstatymų, draudžiančių jiems užsiimti užsiimti ūkininkavimu, ir ar laikėsi prievolių deklaruoti interesus.

„Mes pavedėme Seimo Etikos ir procedūrų komisijai atlikti tyrimą“, - BNS sakė VTEK atstovė Eglė Ivanauskaitė.

VTEK pavedė Seimo komisijai pradėti tyrimus dėl 11 Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) atstovų - partijos ir frakcijos lyderio Ramūno Karbauskio, Žemės ūkio ministro ir parlamentaro Broniaus Markausko, Alfredo Stasio Nausėdos, Valiaus Ąžuolo, Aurimo Gaidžiūno, Petro Nevulio, Vytauto Rastenio, Juozo Rimkaus, Viktoro Rinkevičiaus, Andriejaus Stančiko, Audrio Šimo, taip pat vieno liberalo Juozo Baublio.

Į tarnybinės etikos sargus dėl kolegų kreipėsi mišrios Seimo narių grupės parlamentarai Linas Balsys, Aušra Maldeikienė, Bronius Matelis, taip pat konservatorės Ingrida Šimonytė ir Monika Navickienė.

Skunde nurodoma, kad 12 Seimo narių yra nenutraukę ūkinės veiklos, yra neišsiregistravę iš Ūkininkų registro, neteisingai pateikę arba visai nepateikę duomenų deklaracijose.

Pranešime teigiama, jog, pagal Lietuvos Konstituciją, Seimo nario pareigos yra nesuderinamos su jokiomis kitomis pareigomis valstybinėse įstaigose ir organizacijose, taip pat su darbu verslo, komercijos bei kitose privačiose įstaigose ar įmonėse. Tuo metu minimi asmenys, anot pareiškėjų, prieš tapdami Seimo nariais buvo registravę ūkius, kuriuos valdė vieni ar buvo partneriai kituose ūkiuose ir už tai gavo pajamas.

Autorius: Ignas Jačauskas

Vilnius, balandžio 12 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode