Sprogimas

Viešojo transporto parkams atnaujinti gauta paraiškų už 34 mln. eurų

Susidomėjimas kvietimu teikti paraiškas paramai iš Klimato kaitos programos miesto ir priemiestinio viešojo transporto parkams atnaujinti mažiau taršiomis transporto priemonėmis gerokai didesnis, nei tikėtasi. Šiai paramai skirta 20 mln. eurų, o Aplinkos projektų valdymo agentūra (APVA) iki rugsėjo 1 d., kai baigėsi laikas paraiškoms teikti, gavo 10 paraiškų už beveik 34 mln. eurų.

Paramos tikslas – skatinti naudoti elektra, biometanu, suslėgtomis ar suskystintomis gamtinėmis dujomis varomas transporto priemones ir taip mažinti transporto sektoriaus keliamą taršą. Šis sektorius išmeta beveik trečdalį šiltnamio efektą sukeliančių dujų šalyje, todėl jam skiriama ypač daug dėmesio kovojant su klimato kaita.

Aplinkos ministerija siekia mažinti transporto keliamą taršą ir kita Klimato kaitos programos priemone. Iki spalio 1 d. juridiniai asmenys gali teikti paraiškas paramai įsigyti alternatyvų kurą naudojančias transporto priemones ir subsidijas joms reikalingai infrastruktūrai kurti ar plėsti. Išsamesnės informacijos apie tai galima rasti APVA tinklapyje.

Aplinkos ministerijos informacija ir nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode