Parama dėkojame




Sprogimas

Kardinolas Tagle: Reikia keisti humanitarinės pagalbos sistemą

 

Reikia kryptingos humanitarinės sistemos, pritaikytos augantiems žmonijos poreikiams spręsti. Žinome, kad auganti nelygybė, klimato kaita, vandens stygius, urbanizacija, konfliktai dėl resursų ir ekstremizmo plėtra milijonams žmonių sukels naujų pavojų. Daug gali padaryti vietinės organizacijos, taip pat religinės, kurių vaidmuo nepakankamai įvertintas, pareiškė kardinolas Luis Antonio Tagle, Manilos arkivyskupas ir Tarptautinės Caritas Organizacijos pirmininkas Pasaulio viršūnių susitikimo humanitariniais klausimais Stambule išvakarėse. Viršūnių susitikimas Stambule vyks dvi dienas, gegužės 23 ir 24.

 

 

Kardinolas Tagle pirmąją konferencijos dieną pasakys kalbą apie religijų svarbą suteikiant pagalbą žmonėms. Jis pasidžiaugė, kad į pirmąjį Pasaulio viršūnių susitikimą humanitariniais klausimais greta valstybių ir nevyriausybinių delegacijų pakviesti taip pat vietinių organizacijų atstovai.

Pasak kardinolo Tagle, vietinių organizacijų atstovai visai teisėtai pakviesti į pasaulinę konferenciją. Pagalbos teikimo būdai būtų veiksmingesni ir efektyvesni jei į tarptautines pastangas būtų įtrauktos vietinės organizacijos, įskaitant religines institucijas. Jos jau dabar aktyviai dalyvauja per savo infrastruktūrų tinklus, tarnaujančius kaip prieglobsčio, pagalbos ir ugdymo židiniai. Tačiau dabartinė humanitarinės pagalbos teikimo sistema į jas deramai neatsižvelgia. Trokštame, pažymėjo Caritas Internationalis vadovas, kad pasaulinė konferencija į tai atsižvelgtų ir pakeistų dabartinę sistemą.

Šventais Sostas į pasaulio viršūnių susitikimą humanitariniais klausimais Stambule siunčia aukšto lygio delegaciją. Delegacijos vadovą Vatikano valstybės sekretorių kard. Pietro Parolin be kitų narių lydės du Delegacijos vicepirmininkai: Šventojo Sosto nuolatinis stebėtojas JTO arkivyskupas Bernardito Auza ir Popiežiškosios Teisingumo ir Taikos tarybos atstovas arkivyskupas Silvano Tomasi, iki vasario mėnesio buvęs Šventojo Sosto Nuolatinis stebėtojas JTO žinybose Ženevoje. (Vatikano radijas).

Nuotraukoje: Pasaulio viršūnių susitikimas humanitariniais klausimais Stambule gegužės 23 ir 24 d - RV

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode