Sprogimas

Kardinolo Loris Capovilla šimtasis gimtadienis

Spalio 14 dieną kardinolui Loris Capovilla sukako šimtas metų. Iš Venecijos regiono kilęs jubiliatas, buvęs šv. popiežiaus Jono XXIII sekretorius, yra amžiumi vyriausias Bažnyčios kardinolas.

Suprasite, kad niekad reklamos neieškojęs, ir savo gimimo šimtmečio dieną praleisiu tylioje, parašė kardinolas Capovilla laiške, kurį jo šimtmečio proga paskelbė Vatikano dienraštis „L’Osservatore Romano“, prisimindamas savo tėvus, seserį ir Šventąjį Tėvą Joną XXIII, kuriuos jaučiu šalia savęs kaip įkvepėjus ir guodėjus visame mano gyvenime ir tarnystėje iki galo. Trokštu prisiminti Pirmojo pasaulinio karo šimtmetį šiuo neramiu metu, kai ir popiežius Pranciškus kviečia pasaulį susimąstyti apie iškilusias rimtas problemas žmonijai tiesos ir teisingumo, meilės ir laisvės šviesoje.

Pal. Paulius VI savo pirmtako ištikimą bendradarbį mons. Loris Capovilla paskyrė Chieti arkivyskupu Italijos Abrucų regione, o vėliau Loreto prelatu Markių regione. Capovilla pasitraukė iš aktyvios pastoracinės veiklos 1988 metais, atsidėdamas šv. popiežiaus Jono XXIII atminimo įamažinimui, ir kiek jam leidžia jėgos, dar šiandien tęsia šias pastangas skelbdamas ir komentuodamas naujai atrastus šv. popiežiaus raštus, talkininkaudamas Vatikano II Susirikimą sušaukusio ir atidariusio popiežiaus biografams ir Bažnyčios istorikams.

Popiežius Pranciškus prieš pusantrų metų arkivyskupui Capovillai suteikė kardinolystę už nuopelnus, paskirdamas Šv. Marijos bazilikos in Trastevere titulą. (Vatikano radijas) 

Info -Vatikano radijo (lt.radiovaticana.va).

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode