Sprogimas

Tirkšliuose padėkos gamtai eglutės: antrinės žaliavos atgijo nuostabiais žaisliukais

Kaip gero užkrato pavyzdys iš Mažeikių kalėdiniai stebuklai atkeliavo ir į Tirkšlius. Susirinkusieji į mugę galėjo ne tik dovanų rasti, bet ir pasigėrėti tirkšliškių išradingumu. Prie pagrindinės miestelio eglės nusidriekė eglučių alėja, kurias puošė gatvių kaimynai, parduotuvė „Danuva“, Tirkšlių jaunimas, Darbo partija, Tirkšlių seniūnija, seniūnijos bendruomenė, kultūros centras, Tirkšlių biblioteka, Tirkšlių vaikų darželis „Gyliukas“, BĮ Mažeikių socialinių paslaugų ir Sedos vaikų dienos centras, Tirkšlių Juozo  Vitkaus-Kazimieraičio pagrindinės mokyklos mokiniai.

„Nors ir nelengva, bet atrinkome šešias pačias išradingiausiai papuoštas eglutes. Buvo kreipiamas dėmesys, kiek buvo įdėta rankų darbo, kiek buvo panaudota antrinių žaliavų. Sužavėjo jaunimo eglutė, labai iniciatyvus ir aktyvus jaunimas, išradingai pagaminę žaisliukus iš žvakių „kamštukų“, juos suklijavo, nuspalvino. Berods, antram gyvenimui nebetinkama detalė, atrodo naujai ir gerai. Mes (seniūnijos bendruomenė – aut. pastaba) parodėme iniciatyvą, pasitarę su Kultūros centru, Seniūnija nusprendėme pasidaryti gražią Kalėdų eglučių alėją. Patys gėrėjomės, kaip gražiai žmonės susibūrė, matome, kiek jiems reikia bendravimo. Tokių iniciatyvų reikia daugiau, buvo gražus draugiškas šurmulys“, – iniciatyvos įgyvendinimu džiaugėsi Tirkšlių seniūnijos bendruomenės pirmininkė Asta Griciuvienė. Projektas įgyvendinamas pagal Šiaurės vakarų Lietuvos vietos veiklos grupės finansuojamą projektą „Susibūrę esame stiprūs“ iš 2015-2023 m. Vietos plėtros strategijos lėšų.

Gerą nuotaiką mugės, šventės lankytojams kūrė nemažas meno kolektyvų, atlikėjų būrys. Skambėjo tirkšliškės solistės Virginijos Liupšienės atliekamos dainos, gerą nuotaiką kūrė Ieva ir Salomėja iš Židikų. Susirinkusius linksmino Laižuvos kultūros centro pramoginės muzikos kvartetas „Retro“, vadovaujamas Valdo Baužo.

Sulaukė vaikai ir Kalėdų Senelio, kuris ne tik apdovanojo mažuosius, bet ir perdavė Mažeikių rajono savivaldybės padėkos raštą Tirkšlių seniūnijos bendruomenei ir jos pirmininkei už kūrybiškumą ir aktyvų dalyvavimą kultūrinėje veikloje. Šventinio koncerto paskutinis akcentas – Žygio ir Gabijos koncertas. Skambant paskutinei jų atliekamai kalėdinei dainai, dangų nutvieskė fejerverkų žvaigždės.

Autorės nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode