Sprogimas

Moderniais šviestuvais apšviestos perėjos – saugesnės

Kėdainių rajono savivaldybės iniciatyva tankiai gyvenamuose miesto mikrorajonuose, rūpinantis gyventojų, o ypač vaikų ir jaunimo, saugumu tamsiuoju paros metu, pernai moderniais LED šviestuvais buvo apšviestos trys pėsčiųjų perėjos. Šiemet eismo dalyvių saugumui papildomai naujais šviestuvais bus apšviestos dar aštuonios pėsčiųjų perėjos.

Kėdainių rajono savivaldybės meras Saulius Grinkevičius pasidžiaugė, kad daugiausiai gyventojų turinčiuose miesto kvartaluose ir judriose gatvėse, per kurias į pamokas mokyklose kasryt ir pavakare namo skuba mokiniai, įrengtas modernus perėjų apšvietimas.

„Žmonių, o ypač vaikų ir jaunimo, saugumas mums – vienas svarbiausių dalykų, todėl miesto gatvių ir kiemų bei miestelių apšvietimas – prioritetinė sritis, kuriai tikrai stengiamės skirti pakankamai lėšų. Todėl mūsų komanda ir specialistai dirba, kad užtikrintų eismo ir žmonių saugumą keliuose bei gatvėse. Džiugu, kad pernai pradėti papildomo perėjų apšvietimo darbai tęsiami ir šiemet, todėl šį rudenį papildomai bus apšviestos dar aštuonios perėjos. Dabar vaikų kelionės bus dar saugesnės“, – sakė S. Grinkevičius.

Kėdainių rajono savivaldybės administracijos Statybos ir komunalinio ūkio skyriaus vyriausiojo specialisto Audriaus Zubavičiaus teigimu, pernai intensyvaus eismo Gegučių, Liaudies ir Respublikos gatvėse esančiose pėsčiųjų perėjose buvo sumontuoti modernūs LED šviestuvai.

Šiemet Kėdainių rajono savivaldybės iniciatyva iš Kelių priežiūros ir plėtros programos saugaus eismo užtikrinimui skirtų lėšų – 25 207,13 Eur − papildomai LED šviestuvais bus apšviestos pėsčiųjų perėjos Tilto gatvėje (ties sankryža su Šėtos g.), J. Basanavičiaus gatvėje prie degalinės „Statoil“ (nuo Ramybės skvero), J. Basanavičiaus gatvėje (ties sankryža su J. Biliūno g.), S. Dariaus ir S. Girėno gatvėje (už geležinkelio viaduko), A. Kanapinsko gatvėje ties Lietuvos sporto universiteto Kėdainių „Aušros“ progimnazija, Gegučių gatvėje (ties sankryža su Pavasario g.), Akademijos miestelio Jaunimo ir Labūnavos kaimo Kruopių gatvėse.

Kėdainių mieste gatvių ir perėjų apšvietimas automatiškai įjungiamas priklausomai nuo tamsiojo paros meto.

Rajono vadovo S. Grinkevičiaus prašymu, gatvių apšvietimo laikas turi būti suderintas taip, kad mokiniai į mokyklas eitų apšviestomis gatvėmis.

Kėdainių rajono savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode