Sprogimas

Chaimo Frenkelio vilos parke – itališka dvasia

Trečiadienio vakarą šiauliečiams pristatytas jau trečiasis XIII tarptautinio Chaimo Frenkelio vilos vasaros festivalio renginys. Koncerte „Kelias į Neapolį“ skambėjo į saulėtąją Italiją klausytojus nukėlusios melodijos. Drauge su projekto „Kelias į Neapolį“ sumanytoju, daugiau nei aštuonerius metus Lietuvoje gyvenančiu belgų gitaristu, kompozitoriumi ir vokalistu Chrisu Ruebensu, į Šiaulius atvyko dar du svečiai iš Belgijos: solistė Lieselot de Wilde ir gitaristas bei kompozitorius Peter Verhelst.

Projekto iniciatoriaus Chriso Ruebenso vardas daugeliui asocijuojasi su klasikine gitara. Kompozitorius yra Baltijos gitarų kvarteto ir grupės Chris Ruebens Ensemble narys. Jo kūryba vis labiau pripažįstama pasaulyje ir pastaraisiais metais pelnė svarių apdovanojimų.

Kartu su žinomu gitaristu atvykstantys atlikėjai yra gerai žinomi ne tik savo šalyje, bet ir už jos ribų. Gitaristas bei kompozitorius Peter Verhelst dažnai koncertuoja su Briuselio, Gento ir Antverpeno muzikos grupėmis, kuria muzikines kompozicijas teatrui, šokių spektakliams ir audiovizualiniams pasirodymams. Solistė Lieselot De Wilde yra pirmo ryškumo žvaigždė Belgijos muzikos pasaulyje, dalyvauja daugelyje šiuolaikinės ir klasikinės muzikos projektų, geba tobulai atlikti modernius ir senosios muzikos kūrinius.

Kartu su trimis belgais scenoje pasirodė improvizuotojo talentu garsėjantis lietuvis smuikininkas Tadas Dešukas.

Šiaulių „Aušros“ muziejaus informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode