Parama dėkojame




Sprogimas

Antrame etape planuojama baseino Joniškyje statyba

UAB „Tiksli forma“ su architektu Tomu Grunskiu priešakyje parengė „Sveikatingumo ir sporto komplekso“ Statybininkų g. 7, Joniškio mieste statybos projektą ir jį viešai pristatė visuomenei. Šiuo metu jau yra pateikti investicinio projekto dokumentai Kūno kultūros ir sporto departamentui prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės. Laukiama atsakymo, ar bus skiriamas finansavimas šiam projektui įgyvendinti.

Architektas pristatydamas projektą pasakojo, kad šis kompleksas buvo projektuojamas reaguojant į Joniškio miesto identitetą, urbanizuotos aplinkos ir gamtinio karkaso ypatybes. Vandens vaidmuo Joniškio mieste yra itin ryškus, todėl šis motyvas lėmė pastato tūrinę ir estetinę išraišką – buvo siekiama, kad tūris būtų aptakus, lengvas, skaidrus it vandens lašas.

Daugiafunkciame sporto komplekse projektuojamos kelių tipų sporto salės (pagrindinė universali, treniruoklių, aerobikos ir kovos menų), administracijos ir kavinės patalpos. Universalioje salėje numatoma 512 vietų mobilios teleskopinės tribūnos.

Pagrindinės salės sporto aikštelę bus galima transformuoti į 3 (krepšinio, tinklinio, rankinio, futbolo sales). Prie salės projektuojami 6 persirengimo kambariai: 2 po 22 vietas – sportininkams su tiesioginiu patekimu į pagrindinę sporto salę, 2 po 14 vietų, bei 2 po 35 vietas – treniruoklių salės lankytojams.

Projektuojamos apie 30 žmonių skirtos VIP ložės. Aerobikos salei ir kovos menų salei skiriami 2 persirengimo kambariai po 15 vietų. Administracijos patalpų bloke numatytos 7 darbo vietos (6 kabinetai ir recepcija). Kavinėje numatomos apie 25 lankytojų vietos, o ji bus pasiekiama iš įėjimo holų ir tiesiogiai iš lauko.

Pastatas buvo projektuojamas siekiant užtikrinti patogų sportuojančių ir sporto renginių žiūrovų judėjimą. Jame atskiriami administracijos darbuotojų ir sportininkų srautai. Kavinė bus atvira tiek sporto centro lankytojams, tiek praeiviams. Pastato bendras plotas sieks 4000 m2.

Šis objektas įtraukiamas į miesto viešųjų erdvių tinklą. Tai bus naujas traukos taškas greta miesto centro. Nereguliaraus šešiakampio formos pastatas taps miesto viešųjų erdvių tinklo dalimi. Jis suprojektuotas taip, kad vėliau būtų lengvai „prijungiami“ kiti šiame sklype planuojami objektai – parkas, baseinas, kitos erdvės, kurios bus išnaudojamos formuoti laisvalaikio praleidimo vietas.

Pradėjus komplekso statybos darbus, taip pat bus pradėta rengtis antrajam etapui (rengiamas techninis projektas, ieškoma finansavimo galimybių), kurio metu bus statomas baseinas.

Numatytoje teritorijoje yra suformuotas žemės sklypas, tačiau realūs darbai planuojami ateityje.  Pirmame etape bus statomas sporto kompleksas, o tuomet plėtojamas projektas – projektuojamas baseinas. Ne viskas iš karto įmanoma, nes tokie projektai reikalauja didelių investicijų, tačiau joniškiečių svajonė turėti baseiną bus įgyvendinta.

Joniškio rajono savivaldybės Kultūros ir viešųjų ryšių skyriaus informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode