Sprogimas

Teismas: 6,3 mln. eurų vertės Kretingos sporto komplekso statybų sutartis - negaliojanti

 

Kretingos rajono valdžia turės skelbti naują sporto komplekso statybų konkursą. Tai paaiškėjo po to, kai teismas paskelbė, jog 6,3 mln. eurų vertės savivaldybės ir Vilniaus statybų bendrovės „LitCon“ sutartis yra negaliojanti.

Klaipėdos apygardos teismas, išnagrinėjęs Viešųjų pirkimų tarnybos ieškinį, nutarė, kad savivaldybė rangos konkurse padarė pažeidimų.

„Savivaldybė netinkamai nustatė statybos darbų pirkimo vertę ir nesilaikė paraiškoje nurodyto pasiūlymų vertinimo kriterijaus. Šiuo atveju pirkimų vertė buvo nustatyta 2013 metų kainomis, o ne pirkimų pradžioje 2015 metais, kaip reikalaujama Viešųjų pirkimų įstatyme“, - rašoma teismo nutartyje.

Pasak jos, tiekėjai siūlė įgyvendinti projektą už vidutiniškai 7,34 mln. eurų, nors savivaldybė buvo suplanavusi 4,78 mln. eurų kainą. Savivaldybės komisija vėliau nustatė, kad gavus papildomą finansavimą, tinkama kaina būtų 6,3 mln. eurų, tačiau savivaldybė jo negavo. Tokiu atveju, anot teismo, derybos su tiekėjais buvo neteisėtos ir sutartis su „LitCon“ turi būti nutraukta, o savivaldybė negali atsiskaityti už jau atliktus 252 tūkst. eurų vetės darbus.

Viešųjų pirkimų tarnyba šių metų kovą nurodė savivaldybei nutraukti 6,26 mln. eurų vertės sutartį su „LitCon“. Savivaldybės teigimu, nutraukus sutartį, ji netektų 1,4 mln. eurų, valstybės skirtų 2016 metų darbams.

2015 metų gegužę savivaldybė dėl per didelių kainų nutraukė pirmąjį konkursą.

Šalys teismo sprendimą per 14 dienų gali skųsti Lietuvos Apeliaciniam teismui.

Vilnius, liepos 19 d. (BNS).

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode