Sprogimas

Sulaikytas konteinerius Prienų rajone deginęs piromanas

Prienų rajone esančius kaimus jau kurį laiką naktimis užklumpa gaisrai. Liepos mėnesį Balbieriškio miestelyje, Putriškių kaime, Birštono seniūnijoje ir Prienuose degė šiukšlių rūšiavimo konteineriai. Praktiškai kiekvieną naktį, ugnegesiai skubėjo į šį kraštą gesinti įsiliepsnojusių konteinerių.

Prienų rajono policijos pareigūnai įtarė, kad įsisiautėjo piromanas. Netrukus po aktyvių procesinių veiksmų buvo nustatytas įtariamasis, 52-ejų metų, Prienų r. Balbieriškio sen. Žagarių k., gyventojams. Vyriškis Prienų policijos pareigūnams gerai žinomas, teistas už analogiškus nusikaltimus.

Sulaikytas vyriškis prisipažino padaręs nusikaltimą. Daugiau kaip 20 šiukšlių rūšiavimo konteinerių sudegino, nes pyksta ant juos prižiūrinčios įmonės.

Įtariamajam pareikšti įtarimai dėl visuotinai pavojingu būdu sunaikinto svetimo turto.

Liepos 14 d. teismas 52-ejų metų piromanui paskyrė kardomasias priemones – namų areštą (nuo 18 val. iki 6 val. privalo būti namuose) ir uždraudė artintis prie šiukšlių rūšiavimo konteinerių.

Tačiau vyriškis nepasimokė ir savo klaidų nesuprato, tik paleistas vyriškis, šiąnakt, Prienų centre sudegino dar penkis konteinerius.

Po paskutinio išpuolio, teismas vyrą leido suimti dviem mėnesiams.

Žagarių kaimo gyventojui už šį nusikaltimą gresia laisvės atėmimo bausmė iki penkerių metų.



Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariatas

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode