Parama dėkojame




Išgelbėto dvylikamečio mama: „Labiau saugokime vieni kitus“

Penktadienį Alytaus Didžiosios Dailidės ežerėlyje skendusio ir išgelbėto berniuko mama dėkoja gelbėtojui Elvinui Mockevičiui ir ragina alytiškius labiau saugoti vieniems kitus. „Tai, kad mūsų sūnus buvo išgelbėtas yra tarsi stebuklas. Esame nuoširdžiai dėkingi gelbėtojui už profesionalumą, už tai, kad sukaupęs paskutines jėgas nepasidavė ir išgelbėjo mūsų sūnų. Išties šis gelbėtojas yra mūsų didvyris – didžiausia pagarba jam“, – pasakojo vieno iš dviejų penktadienio vakarą išgelbėtų berniukų mama Jolanta Rimkienė.

„Galime tik pasidžiaugti, kad šis įvykis baigėsi laimingai, tačiau reikia išmokti gyvenimo pamokas. Turime suprasti, kad niekas mūsų neapsaugos, jei nenorėsime apsisaugoti patys. Todėl kiekvienas turi jausti atsakomybę siekiant savo ir kitų saugumo“, – sakė Alytaus miesto savivaldybės meras Vytautas Grigaravičius. Anot jo, labai svarbu, kad ne tik kiekvienas gyventojas susimąstytų apie savo saugumą, bet ir įvairios įstaigos sutelktų jėgas. To siekiant vyko Alytaus miesto savivaldybės, Alytaus vyriausiojo policijos komisariato ir Didžiosios Dailidės gelbėtojų profesionalų atstovų susitikimas, kuriame aptarta vaikų priežiūros, jaunimo vandalizmo ir teisės pažeidimų bei kitos problemos.

Pasak penktadienį dviejų berniukų gyvybes išgelbėjusio Didžiosios Dailidės ežerėlio gelbėtojo Elvino Mockevičiaus, vienos aktualiausių problemų – vaikų be priežiūros maudynės vandens telkiniuose bei netinkamas jaunimo elgesys viešosiose erdvėse. Susitikimo metu aptarta, kad siekiant spręsti minėtas problemas turi bendradarbiauti gelbėtojai, pareigūnai, Viešosios tvarkos ir Vaiko teisių apsaugos skyrių specialistai. Trečiadienį jau vyko pirmieji bendri minėtų įstaigų budėjimai, per kuriuos buvo stebimos teritorijos. Tokie budėjimai bus vykdomi nuolat.

Savivaldybė su policija ir kitomis įstaigomis bendradarbiauja ir stebint socialinės rizikos šeimas. Anot Alytaus miesto savivaldybės vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėjos pavaduotojos Žanetos Abromaitienės, visų įstaigų bendradarbiavimas yra svarbi priemonė siekiant tiek dirbti prevenciškai, tiek reaguoti į jau iškilusius nesklandumus. „Bendradarbiaujant su socialinių paslaugų centru jau yra vykdomi reidai. Tačiau didesnių pajėgų sutelkimas, siekiant priminti tiek tėvų, tiek vaikų pareigas yra labai naudingas. Su socialinės rizikos šeimomis, kuriose pasitaiko vaikų nepriežiūros atvejų, stengiamasi bendrauti ir dirbti kuo daugiau“, – teigė Ž. Abromaitienė.

Alytaus vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus vedėjo Manto Struckaus teigimu, svarbu nepamiršti ir to, kad pranešti policijai apie pastebimus pažeidimus yra kiekvieno piliečio pareiga. „Nors mūsų pareigūnai dažnai patruliuoja viešosiose miesto erdvėse, tačiau viską pastebėti praktiškai neįmanoma. Todėl norime paraginti tiek gelbėtojus, tiek kiekvieną alytiškį pastebėjus pažeidimą pranešti apie tai policijai“, – kalbėjo M. Struckus.

Siekiant saugumo planuojama ateityje Dailidžių ežerėlių teritorijose, kitose jaunimo pamėgtose vietose įrengti vaizdo kameras.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode