Parama dėkojame




Sprogimas

Sekminių tradicijos Alytaus rajono merui priminė vaikystėje ganytas karves

Praėjusį savaitgalį Butrimonių miestelyje skambėjo tradicinės šventės – Sekminių – akordai. Gausus būrys vietos kolektyvų džiugino seniūnijos gyventojus ir svečius savo dainomis ir šokiais. Geros nuotaikos ir optimizmo surinkusiems linkėjo Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas, padėkomis apdovanojęs Daugų kultūros centro Butrimonių filialo darbuotojas: Laimą Kalinauskienę ir Dalią Jusienę.

 

 

Padėkos joms skirtos už ilgametį ir kūrybingą darbą. Moteris pasveikino mero pavaduotojas Arvydas Balčiūnas ir bendruomenės „Šviesa“ pirmininkė Zita Lukoševičienė.

Šventės proga sveikindamas susirinkusius, rajono vadovas A. Vrubliauskas pasidžiaugė ir gausiai į šventę atvykusiais butrimoniškiais, ir Daugų kultūros centro Butrimonių filialo kolektyvais, kurie šoka, dainuoja, išlaiko tradicijas.

„Dėkoju, kad atėjote pagerbti mūsų gražių tėvų ir protėvių tradicijų“, – sakė A. Vrubliauskas, prisimindamas, kad ir jam  vaikystėje teko karves ganyti.

„Dabar pats gražiausias laikas. Kiekvienas pavasario metu pražysta naujai, ir nesvarbu, kokio amžiaus yra žmogus“, – tęsė A. Vrubliauskas, linkėdamas šventės dalyviams geros nuotaikos, bendrystės ir gražaus buvimo kartu.

Sveikinimo žodį tarė Seimo narys Raimundas Markauskas, politologas socialinių mokslų daktaras Laurynas Kasčiūnas, Butrimonių seniūnas Algirdas Jusas.

Geros nuotaikos dozę renginio žiūrovams dovanojo vedėjai – dzūkelis Vinculis (Kęstutis Tumynas) ir Magdutė (Asta Daironienė).

Šventėje netrūko linksmybių ir pramogų. Dainos galerijoje veikė įvairių meno dirbinių paroda-pardavimas. Akį traukė dekoratyvinių paukščių paroda. Vaikai džiaugėsi pripučiamu batutu, o prekybininkai siūlė įvairų maisto, buities prekių, žaislų.

Butrimonių krašto šeimininkės paskanauti kvietė tradicinio Sekminių valgio – kiaušinienės.

Šventė pasižymėjo vietos kolektyvų gausa. Koncertavo folkloro ansamblis „Dėdės ir dėdienės“, Eičiūnų kolektyvas ,,Žolynai“, Butrimonių „Gojelio“ ir Santaikos „Narpulio“ šokėjai, Daugų kultūros centro jungtinė kapela ,,Savi“, Butrimonių gimnazijos merginų ansamblis, Butrimonių vaikų darželio auklėtiniai, solistai: projekto „Lietuvos balsas“ dalyvis Evaldas Vaikasas, butrimoniškis Marius Franckevičius, Giedrė Kalinauskaitė, grupė „Lietus“.

Vakarą vainikavo grupės „16Hz“ koncertas.

Po koncerto dangų nušvietė šventinis fejerverkai. Jaunimas linksminosi diskotekoje.

Renginį finansavo Alytaus rajono savivaldybė.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode