Sprogimas

Savivaldybės prašo kompensacijų dėl prarandamo GPM

 

Lietuvos savivaldybių asociacija nusprendė kreiptis į centrinę šalies valdžią, kad padidinusi neapmokestinamąjį pajamų dydį (NPD) valstybė suteiktų kompensaciją savivaldybėms dėl netektų Gyventojų pajamų mokesčio (GMP) pajamų, trečiadienį rašo „Lietuvos žinios“.

Asociacija skaičiuoja, kad kitais metais dėl didinamo NPD sumažės 48 šalies savivaldybių numatomos pajamos savarankiškoms funkcijoms vykdyti, jos iš viso neteks beveik 160 mln. eurų.

Savivaldybės prašo, kad dėl NPD didinimo prarasta suma būtų skirstoma ne vienodai, o kitokia proporcija: 80 proc. turėtų tekti valstybės biudžetui ir 20 proc. – savivaldybių biudžetams.

Šiuo metu savivaldybėms jau yra numatyta kompensuoti beveik 90 mln. prarasto GPM, tačiau Finansų ministerija abejoja galimybėmis skirti tam daugiau lėšų.

Seimas didesnį NPD yra patvirtinęs būsimiems trejiems metams – nuo 2019 metų jis bus 300 eurų, nuo 2020-ųjų – 400 eurų, o nuo 2021 metų – 500 eurų.

Vilnius, lapkričio 14 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode