RETRO

Savivaldybės raginamos kuo skubiau užtikrinti geriamojo vandens kokybę

 

Aplinkos ministerija šiandien kreipėsi į šalies savivaldybes, kad jos užtikrintų geriamojo vandens kokybę, ir atkreipė jų dėmesį į vis dar nustatomus atvejus, kai viešai tiekiamame geriamajame vandenyje viršijamos leistinos sunkiojo metalo, pavyzdžiui, arseno, koncentracijos. Šią savaitę Jurbarko rajone patikrinus geriamąjį vandenį paaiškėjo, kad Šimkaičių kaime naudojamame gręžinyje rastas didelis arseno kiekis. Šiuo ir panašiais atvejais didžiausia atsakomybė tenka viešajam vandens tiekėjui, kurį prižiūri vietos savivalda.

„Tai, kad faktai apie viršijamas arseno, pavojingo cheminio elemento, koncentracijas geriamajame vandenyje kartojasi, yra labai rimtas signalas. Neturime teisės rizikuoti žmonių sveikata ir negalime delsti nė minutės, todėl prašau šalies savivaldybes ir visas atsakingas institucijas imtis neatidėliotinų veiksmų, kad būtų ištirta geriamojo vandens kokybė, – sako aplinkos ministras Kęstutis Navickas, – nors įstatymai ir nenumato tokios prievolės, kai vanduo tiekiamas mažiau negu penkiasdešimčiai gyventojų. Mums svarbi kiekvieno žmogaus sveikata.“

Aplinkos ministerija prašo savivaldybių kuo skubiau imtis visų priemonių, kad vandens ištekliai būtų išgaunami turint leidimą naudoti požeminį vandenį.

Aplinkos ministerijos informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode