RETRO

Istorinė akimirka: Marijampolėje oficialiai veiklą pradeda gamybos milžinė UAB „Dovista“

 

Marijampolės savivaldybės pastangos įkurti Laisvąją Ekonominę zoną (LEZ) nenuėjo veltui. Būtent Marijampolės LEZ patraukė Danijos kapitalo gamybos milžinės DOVISTA A/S dėmesį ir 2016 m. liepos 12 d. buvo pasirašyta investicijų sutartis tarp Marijampolės savivaldybės ir Danijos investuotojo.

Spalio 23 d. Marijampolės LEZ įsikūrusi UAB ,,DOVISTA“ gamykla oficialiai atidaryta. Į įspūdingą gamyklos veiklos starto ir atidarymo renginį atvyko LR Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis, Marijampolės savivaldybės merė Irena Lunskienė, merės pavaduotojas Povilas Isoda, administracijos direktorius Karolis Podolskis, direktoriaus pavaduotojas Valdas Tumelis, VšĮ „Investuok Lietuvoje“ vadovai, DOVISTA A/S generalinis direktorius Allan Lindhard, Danijos Karalystės ambasadorius Lietuvoje Dan Edie Frederiksen, UAB „DOVISTA“ generalinis direktorius Stig Romlund ir Marijampolės LEZ valdymo bendrovės direktorius Simonas Petrulis bei kiti svečiai. Būtent šių institucijų tarpusavio sinergija sukūrė šiandieninį rezultatą – Marijampolėje įsikūrė didelis darbdavys, kuris jau yra sukūręs daugiau nei 100 naujų darbo vietų ir ateityje planuoja įdarbinti 1000 darbuotojų.

Marijampolės savivaldybės merė Irena Lunskienė atidarymo renginio metu sakė: „Šiandien jau galime drąsiai sakyti, kad įdėjus daug darbo ir pastangų, šis svarbus mūsų savivaldybei ir regionui investicinis projektas tapo realybe. Šio stipraus investuotojo atėjimas į Marijampolę rodo, kad sprendimas kurti laisvąją ekonominę zoną buvo teisingas ir pagal sukurtas darbo vietas bei investicijas Marijampolės LEZ‘as tapo vienu iš trijų sėkmingiausių Lietuvoje“.

Kalbėdamas DOVISTA A/S generalinis direktorius Allan Lindhard išreiškė padėką Marijampolės savivaldybei už bendradarbiavimą ir įsiklausimą, nes būtent savivaldos bei vyriausybės pozityvus požiūris ir buvo tas lemiamasis veiksnys, kuris lėmė tai, kad investuotojai savo veiklos plėtrai pasirinko ne kokią kitą Europos šalį, o Lietuvą ir būtent Marijampolę.

LR ministras primininkas Saulius Skvernelis neslėpė džiaugsmo investicijų proveržiu Lietuvoje ir pabrėžė, kad Marijampolės savivaldybės, LR Vyriausybės, VšĮ „Investuok Lietuvoje“ ir UAB „DOVISTA“ bendras darbas ir tarpusavio dialogas buvo vaisingas.

Marijampolėje įsikūrusi UAB „DOVISTA“ yra viena didžiausių Šiaurės Europos langų ir durų gamintojų. Ji savo veiklą plėtoja Danijoje, Norvegijoje, Švedijoje, Jungtinėje Karalystėje, Vokietijoje, Airijoje, o dabar jau ir Lietuvoje. Vystydama savo veiklą Marijampolėje, įmonė iki savo plėtros pabaigos ketina investuoti ne mažiau kaip 100 mln. eurų ir sukurti ne mažiau kaip 1000 naujų ilgalaikių darbų vietų. Šiuo metu UAB „DOVISTA“ gamykla valdo 22800 kvad.m gamybinių patalpų, o gamyklos teritorija apima daugiau nei 17 ha LEZ teritorijos ir planuojama, kad galutiniame plėtos etape, jai prireiks net 65 hektarų. Netrukus gamykla pasieks pilnas gamybos apimtis, t.y. per metus bus pagaminama apie 330 000 langų arba 1 langas per 1 minutę.

Po atidarymo renginio, UAB „DOVISTA“ gamyklos direktorius Karolis Jonaitis visiems norintiems iš arčiau pamatyti gamybinį procesą pasiūlė trumpą pažintinį turą. Svečius su gamyba supažindinęs gamybos linijos vadovas Aivaras S. sakė, kad čia gaminami langai yra aukščiausios kokybės ir dėl savo medinių staktų ir aliumininių varčių bei PA šilumos izoliacijos yra puikiai žinomi ir užsitarnavę kokybės vardą. Pats gamybos linijos vadovas džiaugėsi galimybe būti puikaus ir profesionalaus kolektyvo dalimi ir prasitarė, kad galimybė čia dirbti parviliojo jį iš Norvegijos į gimtąją Marijampolę. Ne paslaptis, kad šioje naujoje gamykloje dirba daug grįžusių iš svetur marijampoliečių, kurių profesinės kompetencijos ir žinios čia yra itin vertinamos. UAB „DOVISTA“ grupė ypač rūpinasi savo darbuotojų gerove ir kuria jiems draugišką aplinką, todėl neabejojama, kad tokia pati politika bus taikoma ir Marijampolėje.

 

Marijampolės savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode