Sprogimas

Akmenė – Kalėdų sostinė 2017

 

Pernai šventinės Kalėdų nuotaikos pakylėti iniciatyvūs Akmenės rajono gyventojai išsakė siūlymą paskelbti akciją „Akmenė – Kalėdų sostinė“. Vyko apklausos virtualioje erdvėje, idėjai pritarė ir daugiau akmeniečių.

Netrukome apsižvalgyti, kaip apsisuko metai ir Kalėdos vėl ant nosies, tad pats laikas parodyti, kaip Kalėdas švenčia Kalėdų sostinė! Savivaldybės administracija paskelbė konkursą „Kalėdų sostinėje – saldžios Kalėdos“, kurio metu rajono gyventojai buvo paraginti gaminti šventines dekoracijas ­­– butaforinius meduolius. Konkurso nugalėtojais tapo grupiniai darbai:

I vieta – vaikų lopšelis-darželis „Atžalynas“, darbo pav. „Imbierinis meduolis“;

II vieta – Akmenės r. jaunimo ir suaugusiųjų švietimo centras, „Skanioji eglutė“, autoriai Modestas Paurazas ir Lukas Slavinskas;

III vieta – Dabikinės specialioji mokykla, „Meškutis“.

Kaip ir kasmet vykdomas ir šventinio apšvietimo konkursas, skatinantis kuo išskirtiniau, ryškiau, šventiškiau puošti savo namus šventinėmis girliandomis. Kompetentinga komisija gruodžio 20–21 dienomis lankys įspūdingiausiai papuoštus rajono objektus ir išrinks nugalėtojus trijose kategorijose: įmonių, privačių namų ir daugiabučių namų.

Ne visi gali ir nori dalyvauti konkursuose, bet papuošę savo langą šventinėmis liepsnelėmis tikrai gali prisidėti prie Kalėdų sostinės iniciatyvos. Kviečiame visus Akmenės rajono gyventojus puošti savo namus, sodybas, burti kaimynus puoštis drauge, o gal ir padovanoti kaimynui šventinę švieselę. Tegul Akmenės rajonas kaip tikra Kalėdų sostinė šviečia ryškiausiomis spalvomis.

Akmenės rajono savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode