Parama dėkojame




Kėdainių rajone sumažėjo mokinių, gaunančių paramą mokinio reikmenims

Nuo liepos 1 iki spalio 5 dienos visose vienuolikoje rajono seniūnijų, pagal deklaruotą gyvenamąją vietą, buvo priimami tėvų prašymai paramai mokinio reikmenims įsigyti. Dėl nemokamo maitinimo galima kreiptis ir vėliau – visų mokslo metų laikotarpiu.

Priimamos dviejų rūšių socialinės paramos mokiniams. Tai – nemokamas maitinimas: pusryčiai, pietūs, vasaros stovyklos, ir piniginė išraiška paramai mokinio reikmenims įsigyti. Nemokamas maitinimas ir parama mokinio reikmenims įsigyti skiriama vaikams, besimokantiems pagal priešmokyklinio ugdymo, pradinio ugdymo programą ar bendrojo ugdymo programas.

Š. m. liepos 1–spalio 24 dienomis užregistruoti 720 prašymai, iš kurių 1264 mokiniams skirti nemokami pietūs, 168 mokiniams – pusryčiai ir liepos 1–spalio 5 d. laikotarpiu 1213 mokiniams skirta parama mokinio reikmenims įsigyti.

Primename, kad mokiniai turi teisę į nemokamą maitinimą ir į paramą mokinio reikmenims įsigyti, jeigu vidutinės pajamos vienam iš bendrai gyvenančių asmenų ar vienam gyvenančiam asmeniui per mėnesį yra mažesnės kaip 1,5 valstybės remiamų pajamų  dydžio (153 Eur). Savivaldybės tarybos nustatytais atvejai, t. y. dėl sunkios bendrai gyvenančių asmenų padėties (ligos, nelaimingo atsitikimo, netekus maitintojo, kai bendrai gyvenantys asmenys augina tris ir daugiau vaikų, ar vaikus augina neįgalūs bendrai gyvenantys asmenys, ar nors vienas iš bendrai gyvenančių asmenų yra neįgalus asmuo, taip pat jeigu mokinį augina tik vienas iš tėvų arba jei mokinys yra iš socialinės rizikos šeimos) mokiniai turi teisę į nemokamą maitinimą, jeigu vidutinės pajamos vienam asmeniui yra mažesnės kaip 2 valstybės remiamų pajamų dydžiai (204 Eur).

Dėl paramos mokinio reikmenims įsigyti pareiškėjas gali kreiptis iki kalendorinių metų spalio 5 dienos.

Per š. m. liepos 1–spalio 5 d. laikotarpį skirta parama mokinio reikmenims įsigyti 1213 mokiniams, tuo tarpu 2016 metais tuo pačiu laikotarpiu – 1430 mokiniams.

Paramos dydis vienam asmeniui nuo 2016 metų lieka nepakitęs, t. y. vienam mokiniui skiriama parama mokinio reikmenims įsigyti – 57 Eur.

Kėdainių rajono savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode