Sprogimas

Hanna Rehn: „Utena – gyvybingas, aktyvus miestas“

 

Spalio 27 d. Utenos rajono savivaldybės administracijoje lankėsi ir su meru Alvydu Katinu susitiko Švedijos ambasados Lietuvoje antroji sekretorė Hanna Rehn, lydima atstovės spaudai ir kultūros projektų koordinatorės Giedrės Berželionytės. Susitikime dalyvavo ir Utenos rajono savivaldybės mero pavaduotojas Vidmantas Valinčius.

Kaip sakė Hanna Rehn, tai jos pirmasis išvykimas iš Vilniaus, ir tam išvykimui ji pasirinko Uteną. „Utena – gyvybingas, aktyvus miestas, čia daug renginių, stipri pramonė, – kalbėjo viešnia. – Girdėjome jūsų sėkmės istoriją, kad per krizę Utenoje nebankrutavo nė viena didžioji pramonės įmonė. Džiaugiuosi, kad Utena – ir bendraujantis miestas, turintis daug draugų visame pasaulyje, tarp jų – ir Švedijos Lidčopingo miestą.“

Meras Alvydas Katinas akcentavo, kad Utena – regiono centras, kuriame išvystyta sporto infrastruktūra, išplėtotas švietimo įstaigų tinklas, šalia stambiųjų pramonės įmonių kuriasi ir veikia smulkiosios bei vidutinės verslo įmonės. „Siekiame būti tokiu regiono centru, į kurį atvykę žmonės, prieš emigruodami į Vilnių ar Londoną, pamatytų, kad čia gera gyventi ir pasiliktų jame, – sakė meras. – Neslėpsiu, emigracija skaudžiai palietė Uteną. Bet dedame visas pastangas, kad gyvenantys čia nebeišvyktų, o išvykę sugrįžtų“.

Hanną Rehn domino nedarbo lygis Utenoje, investicijų pritraukimas, įvairių įmonių darbuotojų atlygio dydis, aukštojo ir profesinio mokslo sistema bei kiti klausimai. Kalbėdama apie atlygio dydį Švedijoje, viešnia sakė, kad jos šalyje atlygio nustatymas – ne valstybės prerogatyva. Atlygį nustato susitardamos verslo įmonės ir profsąjungos, kurios yra labai stiprios. Minimalios algos Švedijoje nėra.

Paskutinis klausimas, aptartas susitikime, – Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečio paminėjimas Utenos rajone. Hanna Rehn domėjosi, kaip Utenoje 100-metis bus paminėtas, kokie renginiai vyks. Meras viešnioms pristatė 100-mečio minėjimo Utenos rajone programą.

Baigiantis susitikimui buvo apsikeista dovanomis. Viešnioms iš Švedijos ambasados meras įteikė Utenos rajono savivaldybės naują ženkliuką – stilizuotą pasagą.

Utenos rajono savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode