Sprogimas

Vyko tradicinė žemdirbių šventė „Kai derlius aruoduos“

 

Paskutinį spalio penktadienį į Kalvarijos savivaldybės kultūros centrą sugužėjo Kalvarijos krašto ūkininkai, žemdirbiai, žemės produkcijos gamintojai, savivaldybės vadovai, svečiai. Visi susirinko į Kalvarijos savivaldybės žemdirbių šventę „Kai derlius aruoduos“.

Renginio vedėja Kalvarijos savivaldybės kultūros centro etninės kultūros specialistė Rasa Januškienė eiliuotais žodžiais į sceną vieną po kito kvietė svečius, tarp jų buvo Kalvarijos savivaldybės meras Vincas Plikaitis, mero pavaduotojas Kęstutis Bagdanavičius, administracijos direktorė Jurgita Čerkauskienė, LR Seimo narys Kęstutis Mažeika, UAB „Gyvulių produktyvumo kontrolė“ direktorė Rita Naudužienė, UAB „Gyvulių produktyvumo kontrolė“ Marijampolės skyriaus vadovė Asta Savukynienė, Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnybos Marijampolės skyriaus vadovė Ramunė Sinkevičienė bei Kalvarijos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Arūnas Garkauskas. Visi jie džiaugėsi aktyviais Kalvarijos krašto ūkininkais ir žemdirbiais, linkėjo jiems ištvermės, sėkmės ir protingų sprendimų ne tik kasdieniame gyvenime, bet ir darbuose.

Mero padėkomis buvo apdovanoti 12 ūkininkų. Padėkos buvo įteiktos: Arvydui Mockui – už pažangaus ir mišraus ūkio vystymą; Petrui Vitkauskui – už pieno ūkio intensyvinimą; Linai Kižienei – už modernaus pieno ūkio plėtojimą; Karoliui Viganauskui – už puikių ūkininkavimo rezultatų siekimą; Vytautui Živilai – už darbštumą ir atkaklumą siekiant gerų ūkininkavimo rezultatų; Jonui Sadauskui – už pažangų ūkininkavimą; Vidmantui Norvilai – už modernios žemdirbystės plėtojimą; Vincui Bagdonui – už ekologinio ūkio plėtojimą; Edvardui Kajokui – už darbštumą ir pažangų ūkininkavimą; Česiui Kučinskui – už sėkmingą mišraus ūkio vystymą; Egidijui Vaičiuliui – už darbštumą ir sėkmingą ūkininkavimą, Simui Juodeškai – už svarų indėlį melioracijos įrenginių tvarkyme.

Atvykę svečiai taip pat teikė padėkas vietiniams ūkininkams ir žemdirbiams. Padėkų ir gerų žodžių sulaukė Kalvarijos savivaldybės meras V. Plikaitis bei Kalvarijos savivaldybės administracijos Žemės ūkio ir melioracijos skyriaus vedėjas Algirdas Bansevičius. Jiems buvo dėkota už rūpestį, nuolatinę pagalbą krašto ūkininkams ir ilgus metus besitęsiantį bendradarbiavimą.

Kadangi šie metai yra Tautinio kostiumo metai, buvo neįmanoma nepastebėti renginio vedėjos aprangos. Ji buvo pasipuošusi tautiniu kostiumu, apie kurį pasakojo ir susirinkusiems svečiams. Į sceną pasikvietusi kolegas, ji pristatė vyrišką ir moterišką tautinius kostiumus, papasakojo apie įvairias šio rūbo subtilybes.

Meninę renginio programos dalį paįvairino Jusevičių laisvalaikio salės šokių kolektyvas „Miss-A“ (vad. Danutė Giedraitienė). Svečiams kolektyvas dovanojo šokių pynę. Buvo galima pasigrožėti ir „Miss-A“ studijos drabužių kolekcija „Akimirka žavesio“ (dizain. Paulina Zenevičiūtė). Akmenynų liaudiškos muzikos kapela (vad. Vilma Zdanienė) ritmingomis dainomis kūrė pakilią nuotaiką, o renginį vainikavo Kauno valstybinio muzikinio teatro solistų Kristinos Siurbytės ir Žano Voronovo koncertas.

Kalvarijos savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode