Parama dėkojame




Eglutės įžiebimo šventė ir adventinė popietė

Penktadienį Sedoje artėjančių Kalėdų proga vyko du renginiai: eglutės įžiebimo šventė ir adventinė popietė, kurioje dalyvavo Skuodo rajono kultūros centro Mosėdžio skyriaus moterys.

Sužibo eglė

Eglės įžiebimo šventėje skambėjo populiarios dainos apie Kalėdas, kurias atliko plungiškiai Martynas ir Indrė, o jiems talkino Gediminas. Sedos seniūnijos seniūnas Algirdas Grinkevičius džiaugėsi, kad į tokią šventę susirinko daug sediškių, ir palinkėjo visiems daug dovanų per Kalėdas, sveikatos ir kuo geriausių ateinančių metų.

Netrukus automobiliu atvyko ir Kalėdų Senelis. Renginio vedėjo paraginti vaikučiai kartu su Kalėdų Seneliu sušoko aplink eglutę keletą ratelių, o po to gavo dovanų.

Pačiai eglės įžiebimo ceremonijai renginio vedėjas Gediminas Jokubauskas pakvietė Sedos seniūną, bendruomenės pirmininkę Vitą Domarkienę, Sedos parapijos kleboną Modestą Ramanauską ir, žinoma, Kalėdų Senelį. Po „stebuklingos“ Kalėdų senelio skaičiuotės ryškiomis spalvomis nušvito Kalėdų eglė, o naktinį dangų papuošė spalvingi fejerverkai. Seniūnas perdavė Kalėdų Seneliui simbolinį seniūnijos raktą, kad šis valdytų seniūniją iki Trijų Karalių.

Tegul Jus apkabina angelai

Po eglės įžiebimo A. Baranausko aikštėje visi buvo pakviesti į Sedos kultūros centrą į adventinę popietę. Rimties ir susikaupimo kupiną spektaklį „Paklydęs angelas“ sediškiams žiūrovams dovanojo viešnios iš Mosėdžio, jau nebe pirmą kartą prieš Kalėdas viešinčios Sedoje. Spektaklyje vaidino, galima sakyti, trijų kartų atstovės: suaugusios moterys, paauglės merginos ir dar visai nedidelės mergaitės. Skuodo rajono kultūros centro Mosėdžio skyriaus renginių organizatorės Bronislavos Gadeikienės teigimu, šiuo spektakliu per spalvas ir judesius norėta parodyti gyvenimo trapumą: suaugusios moterys apsirengusios juodai, merginos juodus drabužius pagyvina baltomis skraistėmis, o mažosios pasipuošusios tik baltai. Raudonas siūlas, vyniojamas „juodųjų“ angelų, reiškia gyvenimo liniją. Spektaklio pabaigoje nuskamba žodžiai : „Ir tegul Jus apkabina angelai“, sulig kuriais mažosios mergaitės – angeliukai – vieną po kito apkabina salėje sėdinčius žiūrovus. Pasak B. Gadeikienės, spektaklis rodytas ne tik Sedoje ir sulaukė labai palankaus įvertinimo.

Gražius ir prasmingus žodžius išsakė Sedos parapijos klebonas, seniūnas dar kartą visiems palinkėjo kuo geriausių metų ir su savo pavaduotoja Nijole Jovaišiene už nepriekaištingą darbą apdovanojo dvi Sedos seniūnijos darbuotojas: Joaną Klibavičienę (dirba 15 metų) ir Ireną Sparnauskienę (dirba 10 metų). Sedos bendruomenės pirmininkė kartu su bendruomenės aktyvistėmis – Elena Šmitiene ir Valerija Rumbutiene – atminimo dovanėles įteikė patiems aktyviausiems bendruomenės nariams.    

Taip pat Sedos kultūros centre gruodžio 16–23 dienomis veikia kalėdinių kepinių paroda „Meduolinė Seda“. Tokias parodas jau kelintus metus organizuoja Sedos moterų klubo koordinatorė Laimutė Mažrimienė.

Valerija KVEDARAITĖ

Nuotraukos Gintauto Griškėno

                      

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode