Parama dėkojame




Gerumo nebūna per daug

Advento laikotarpiu lopšelis-darželis „Pasaka“ pirmą kartą organizavo tarptautinį projektą „Skambantis kalėdinis žaisliukas“. Jame dalyvavo Bulgarijos, Latvijos ikimokyklinės įstaigos, Lietuvos ikimokyklinės įstaigos su bendru pavadinimu „Pasaka“, Mažeikių rajono lopšeliai-darželiai.

„Kuo toliau, tuo mažiau jaukioje aplinkoje gaminame mielus rankdarbius šventėms. Projektu „Kalėdinis skambantis žaisliukas“ skatinome kurti ne tik darželyje, bet ir namuose. Manome, kad šiandien labai svarbu pažinti savo tautos kalendorines šventes, jų papročius ir tradicijas, puoselėti iš kartos į kartą perduodamas dvasines vertybes bei tapti šios šventės dalyviais, perteikiančiais savo išgyvenimus ir nuotaikas kūrybine raiška.

Projekto iniciatorės, direktorės pavaduotoja ugdymui Alina Petravičienė bei meninio ugdymo mokytoja Diana Varapnickienė sudomino ir sutelkė projektui visų ikimokyklinio ugdymo įstaigų ugdytinius bei jų tėvelius ar artimuosius, todėl įgyvendino užsibrėžtus tikslus“, – sakė l. d. „Pasaka“ direktorė Zita Siliūnienė.

Pasak direktorės, projektu siekta ugdyti bei skatinti ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų meninę raišką, jų kūrybinius gebėjimus. Bendradarbiaujant vaikams, tėveliams, pedagogams pagaminti skambantį kalėdinį žaisliuką, puoselėti tradicinių lietuviškų švenčių papročius ir ugdyti vaikų vertybines nuostatas: tautiškumą, aktyvumą bei kūrybiškumą.

Sukurtais darbeliais bus puošiamos eglutės, kurios kartu su surinkta labdara atiteks Mažeikių šv. Pranciškaus Asyžiečio parapijos „Carito“ organizacijai.

Organizatoriai dėkoja visiems, prisidėjusiems prie projekto-akcijos. Jie tiki, kad skambantys žaisliukai pakvies šv. Kalėdas į visus namus ir suteiks daug šilumos bei skambesio.

Vytas ALEKNAVIČIUS

Nuotr. Dianos Varapnickienės

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode