Parama dėkojame




Lietuvos šokėjai – pasaulio čempionato prizininkai ir finalininkai

Šeštadienį Orhuse (Danija) vyko pasaulio sportinių šokių federacijos (WDSF) suaugusiųjų standartinių šokių grupės pasaulio čempionatas, kuriame Lietuvos atstovai tapo prizininkais ir finalininkais.

Šalies čempionai Evaldas Sodeika ir Ieva Žukauskaitė (Kauno „Kaspinas”) trečią kartą iš eilės laimėjo pasaulio čempionato bronzos medalius, o Vaidotas Lacitis ir Veronika Golodneva (Vilniaus „Dileksa” – Kauno „Editos Daniūtės šokių studija”), finale aplenkę konkurentus iš Italijos ir Danijos, užėmė ketvirtą vietą.

Varžybų nugalėtojais tapo praėjusių metų pasaulio čempionai Dmitryjus Žarkovas ir Olga Kulikova iš Rusijos, vos 0,143 balo jiems nusileido ir antroje vietoje liko 2014 m. pasaulio čempionai Simone Segatori ir Annette Sudol, atstovaujantys Vokietijai.

Čempionate dalyvavo 74 poros.

E. Sodeikos ir I. Žukauskaitės trenerai – Kauno „Kaspino” vadovai Giedrius Januškevičius ir Daiva Dackevičienė. V. Lacičio ir V. Golodnevos komandoje – Vilniaus „Dileksos” treneriai Juozas Aleksandravičius, Olga Gunko ir Genadijus Gunko bei Kauno „Editos Daniūtės šokių studijos” vadovai Edita Daniūtė ir Mirko Gozzoli.

 

Lietuvos sportinių šokių federacijos informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode