Parama dėkojame




Sprogimas

Lietuvos teismuose – nemokamos teisinės konsultacijos

 Pirmą kartą Lietuvoje visą spalio 25 dieną – Europos teisės dieną – Lietuvos teismuose bus galima nemokamai konsultuotis: gauti atsakymų į kasdienius teisinius testamentų, žemės dalybų, skyrybų ir kitus  klausimus, daugiau sužinoti apie teismų veiklą.
Mažeikių rajono apylinkės teismas taip pat dalyvauja renginyje ir laukia mažeikiškių ir rajono gyventojų, kuriems reikalinga teisinė informacija, teisme – kvalifikuoti teisininkai patars rūpimais klausimais.

„Žmonės į teismus neretai ateina vedami nežinojimo, kaip elgtis vienu ar kitu atveju, kur kreiptis norint sudaryti testamentą, parduoti nekilnojamą turtą ar panašiais klausimais, – teigia renginio iniciatorė Nacionalinės teismų administracijos (NTA) direktorė Reda Molienė. – Nors teismai nėra teisines konsultacijas teikianti institucija, drauge su Teisingumo ministerija į pagalbą pasikvietę Valstybės garantuojamos teisinės pagalbos specialistus, Lietuvos advokatūros atstovus, nusprendėme padėti žmonėms gauti atsakymų į taip jiems rūpimus klausimus".

NTA direktorė patikina, kad išankstinės registracijos norint gauti konsultaciją neprireiks: konsultacijos bus teikiamos gyvos eilės principu. „Lauksime žmonių teismuose nuo 8 iki 17 val., informacijos, kuriame kabinete ar salėje bus teikiamos konsultacijos, bus galima gauti teismo raštinėje“ – sako R. Molienė.

Numatoma, kad viena teisinė konsultacija truks iki 30 min.

Savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode