Parama dėkojame




Britų „Revolut“ kuriasi Lietuvoje

Didžiosios Britanijos finansinių paslaugų ir mokėjimų bendrovė „Revolut Limited“ ketina netrukus įkurti padalinį Lietuvoje, o ateityje turi ambicijų čia įkurti banką.

„Mes potencialiai ketiname atidaryti biurą su vystytojais ir mes ketiname potencialiai prašyti banko licencijos Lietuvoje“, - žurnalistams ketvirtadienį Vilniuje sakė „Revolut“ prezidentas Nikolajus Storonskis.

Jis negalėjo nurodyti, kada padalinys Lietuvoje bus atidarytas. Pradžioje jame dirbs iki 40 specialistų.

Lietuvos bankas ir „Revolut Limited“ ketvirtadienį pasirašė supratimo memorandumą. Sparčiai auganti tarptautinė bendrovė išreiškė norą steigti finansų įstaigą Lietuvoje ir gauti prieigą prie tarptautinius mokėjimus eurais užtikrinančių LB valdomų mokėjimų sistemų, o LB bankas konsultuos „Revolut Limited“.  

„Nauji rinkos dalyviai didins konkurenciją finansinių paslaugų srityje. Tai naudinga vartotojams. Kartu tai yra įrodymas, kad sąlygos pradėti veiklą mūsų šalyje yra palankios: pradedant reguliavimu ir baigiant technine infrastruktūra – mokėjimai eurais per Lietuvos banko sistemą atliekami sparčiai ir patikimai“, – pranešime sakė Lietuvos banko valdybos narys Marius Jurgilas.

Pasak jo, artimiausiu metu į Lietuvą įžengs daugiau tarptautinių finansinių paslaugų bendrovių, nes susidomėjimas Lietuvos galimybėmis didžiulis ir toliau didėja.

„Mums tai svarbus žingsnis, siekiant gerinti mūsų esamų klientų aptarnavimą ir parodo Lietuvos norą bendradarbiauti su sumaniausiais finansinių technologijų startuoliais, siekiant diegti naujoves finansų paslaugų srityje“, – sakė N. Storonskis.

2015 metais veiklą pradėjusi bendrovė teikia el. pervedimų, valiutos konvertavimo, mokėjimų kortelėmis ir pinigų išgryninimo visame pasaulyje paslaugas. Bendrovei veiklos licenciją išdavė ir jos veiklą prižiūri Didžiosios Britanijos Finansinių paslaugų tarnyba .

Vilnius, spalio 6 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode