Parama dėkojame




Lietuvos žirginio sporto federacija neteko ilgamečio konkūrinio jojimo meistro Rimo Rimkaus

Antradienį Lietuvos žirginio sporto bendruomenę pasiekė liūdna žinia – nukritęs nuo žirgo mirė garsus jojikas ir daugkartinis Lietuvos čempionas Rimas Rimkus. Pasak Lietuvos žirginio sporto federacijos prezidento Gedimino Gutkausko, didžiąją savo gyvenimo dalį R. Rimkus skyrė būtent žirgams ir darbui su jais. Todėl ši nelaimė yra didelė tragedija tiek jo artimiesiems, tiek visai žirginio sporto bendruomenei.
Savo raitelio karjeroje R. Rimkus pelnė išties daug pergalių tiek nacionalinėse, tiek tarptautinėse varžybose. Jis yra daugkartinis konkūrų varžybų nugalėtojas ir prizininkas, Lietuvos čempionas. Pastaruoju metu patyręs jojikas daug dėmesio skyrė jauniems sportininkams, jų žirgams, kuriuos sistemingai vedė link didžiojo sporto.
„Žirginis sportas, kaip ir daugelis kitų sporto šakų, yra neatsiejamas nuo rizikos, nelaimingų atsitikimų, kurie neaplenkia ir ypač didelę patirtį turinčių sportininkų, savo srities profesionalų. Šioje sporto šakoje visa atsakomybė tenka raitelio ir žirgo duetui, tačiau dirbant su gyvūnu, kuris, visų pirma, vadovaujasi gamtos inkstinktais ir bet kurią akimirką gali tapti neprognozuojamas, rizika išauga keliskart ir ne visada yra raitelio valioje”, – apgailestavo G. Gutkauskas.
Žirginio sporto federacija išreiškia nuoširdžią užuojautą R. Rimkaus artimiesiems, bičiuliams ir žirginio sproto bendruomenės nariams, turėjusiems progą pažinti šį ilgametį sportininką. 


„vipcommunications“

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode