Sprogimas

Vilniaus rajone laidojama suvažinėta mažametė, kiti močiutės globoti vaikai lieka pas ją

Antradienį laidojant Vilniaus rajone suvažinėtą vienerių metų mergaitę, kitų tuose namuose augusių vaikų saugumas yra užtikrintas, sako Buivydžių seniūnijos darbuotoja.

„Kol kas vaikai yra namuose. Kol kas. Šiandien yra laidotuvės, o paskui spręsime. Yra labai stiprus ryšys tarp vaikų bei močiutės ir senelio, dar spręsime, ar paimti vaikus“, – BNS sakė Buivydžių seniūnijos specialistė Valentina Makevič.

Močiutė globoja žuvusios mergaitės mamos ir jos sesers vaikus. Pasak žiniasklaidos, tuo metu, kai jos namo kieme suvažinėta anūkė, močiutė buvo girta.

Policija BNS patvirtino, kad, pirminiais duomenimis, močiutei nustatytas 2,7 promilės, o mergaitę pervažiavusio automobilio vairuotojui – 0,31 promilės girtumas.

„Mes labai dažnai ten lankėmės. Man labai apmaudu, kad tai atsitiko, bet aš visada sakiau ir sakysiu – aš močiutės girtos nė karto nemačiau, nė karto nemačiau, vaikai buvo prižiūrėti (...). Niekas negalvoja dabar apie tą moterį, kuriai tikrai buvo labai sunku. Ji užaugimo šešis savo vaikus, o dabar penkis globoja savo dukrų“, – aiškino V.Makevič.

Nemenčinės policijos nuovados vyriausiasis tyrėjas Zenonas Drozdas BNS sakė, kad šeima buvo žinoma policijai, tačiau pastaruoju metu į iškvietimus vykti neteko – jų buvo prieš kelerius metus, kai namuose gyveno žuvusios mergaitės motina.

„Prieš kelerius metus mes dažnai ten važinėdavome, o pastaruoju metu – ne“, – sakė jis.

Socialinės apsaugos ir darbo viceministras Algirdas Šešelgis teigė, kad ministerija šiuo atveju veiksmų nesiims, kol nebus baigtas ikiteisminis tyrimas. Jį vykdo Kelių policijos valdyba.

„Kol nebus ikiteisminio tyrimo išvadų, tol labai sunku, ką nors pasakyti, nes labai prieštaringa yra informacija. Viena vertus, tai nebuvo socialinės rizikos šeima, dėl to mes dabar laukiame ikiteisminio tyrimo, kuris pasakys, kokiomis aplinkybėmis tai atsitiko. Jeigu matysime, kad pasitvirtina tie dalykai, apie kuriuos spauda rašo, tada bus kardinalios permainos, reikės peržiūrėti ir spręsti klausimą dėl galimybės globoti vaikus, ar ten jiems saugi aplinka. Kol vyksta ikiteisminis tyrimas, susilaikome nuo drastiškų žingsnių“, – BNS sakė viceministras.

Jis pažymi, kad sprendimą dėl to, kad vaikus globotų močiutė, buvo priėmęs teismas.

„Rajono savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotojai ir Socialinių paslaugų skyrius sako, kad šeima buvo tvarkinga, o aplinka per spaudą maždaug aiškina, kad reikėjo laukti nelaimės. Tai ir apsižiūrėsime – girti ar negirti, ikiteisminis tyrimas atsakys į šituos dalykus, kaip ir į klausimą, kodėl mažas vaikas atsidūrė lauke“, – tvirtino viceministras.

Mažametė Vilniaus rajone esančiame Narbutiškių viensėdyje suvažinėta sekmadienio popietę. Ji nuo patirtų sužalojimų mirė vežama į ligoninę.

Vilnius, spalio 4 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode