Parama dėkojame




Sprogimas

Lietuvos elektrinės 9-asis blokas vėl veikia

Po tris savaites trukusio remonto vėl pradėjo veikti naujausias Lietuvos elektrinės 455 megavatų (MW) galios blokas.

Bendrovė „Lietuvos energijos gamyba“ (LEG) per „Nord Pool“ elektros biržą pranešė, kad blokas pradėjo veikti sekmadienį.

„Kombinuoto ciklo bloko vandenilio sandarinimo žiedų remonto darbai baigti rugpjūčio 21 dieną. Blokas išbandytas, buvo trumpam sinchronizuotas į tinklą, alyvos patekimo į generatorių pėdsakų nebepastebėta. Šiuo metu 9-asis paruoštas gaminti elektros energiją“, - BNS teigė LEG atstovas spaudai Valentas Neviera.

9-asis blokas sugedo liepos 28 dieną, kai buvo įjungtas, sugedus Lietuvos ir Švedijos elektros jungčiai „NordBalt“. Blokas atjungtas dėl pastebėtų sandarinimo trikdžių ir alyvos pratekėjimo į generatorių. Tokio tipo sutrikimas 9-ajame bloke įvyko pirmąkart, tad ataušinus bloką ir išvalius pratekėjusį tepalą į Elektrėnus pakviesti generatoriaus gamintojo „General Electric“ atstovai. Apžiūrėję įrenginį jie apžiūrėjo generatoriaus vandenilio sandarinimo sistemą ir pakeitė jos detales.

Prieš tai paskutinį kartą blokas buvo sugedęs balandžio pabaigoje, kai buvo sugedusi jo turbina. Jis baigtas statyti 2012 metų rudenį - jį kartu su partneriais Lietuvoje statė Ispanijos koncernas „Iberdrola“. Į projektą investuota 376 mln. eurų, jį finansavo Tarptautinis Ignalinos atominės elektrinės uždarymo paramos fondas, Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas bei komerciniai bankai.

Vilnius, rugpjūčio 22 d. (BNS).

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode