Parama dėkojame




Šalies vadovė įteikė skiriamuosius raštus Lietuvos ambasadoriui Suomijoje

Pirmadienis, rugpjūčio 22 d. (Vilnius). Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė įteikė skiriamuosius raštus Lietuvos ambasadoriui Suomijoje Valdemarui Sarapinui.
Susitikime su naujuoju ambasadoriumi aptarti dvišaliai energetiniai, ekonominiai, saugumo ir kultūros klausimai. Šalies vadovės teigimu, būtina stiprinti Šiaurės ir Baltijos šalių bendradarbiavimą NB8 formatu. Prezidentė pabrėžė būtinybę išlaikyti verslo ryšių dinamiką ir pristatyti Suomijos verslui Lietuvos, kaip transporto tranzitinės šalies, galimybes.
Šalies vadovė taip pat aptarė turizmo Lietuvoje skatinimą ir ryšius su lietuvių bendruomene. Šiuo metu Suomijoje gyvena 1,5 tūkstančio Lietuvos piliečių, o Helsinkyje veikia 2 lietuviškos mokyklėlės.
V. Sarapinas 1994–1996 m. ėjo Krašto apsaugos ministerijos sekretoriaus pareigas, taip pat yra dirbęs Lietuvos gynybos atašė JAV ir Kanadoje, 2000–2002 m. ėjo krašto apsaugos viceministro pareigas, paskui dirbo Krašto apsaugos ministerijos valstybės sekretoriumi. 2006–2009 m. ėjo Vyriausybės kanclerio pareigas, vėliau dirbo Lietuvos generaliniu konsulu Niujorke. Nuo 2014 m. V. Sarapinas ėjo vyriausiojo Prezidentės patarėjo nacionalinio saugumo klausimais pareigas.


Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode