Parama dėkojame




Sprogimas

Įtariamai neblaivių vairuotojų tikrinime atsisakyta perteklinių procedūrų

Vyriausybė trečiadienį pritarė Vidaus reikalų ministerijos inicijuotam Vyriausybės nutarimo pakeitimui, kurio tikslas – optimizuoti įtariamai neblaivių vairuotojų pristatymo į sveikatos priežiūros įstaigą taisykles, atsisakant perteklinių procedūrų ir taip sumažinant valstybės išlaidas.

Nutarimu įtvirtinta, kad į sveikatos priežiūros įstaigą bus vežami tik įtariamai neblaivūs vairuotojai, susiję su avarija, per kurią žuvo ar buvo sužaloti žmonės, ar nukentėjusiems asmenims buvo padaryta didelė turtinė žala. Šis pakeitimas įsigalios nuo šių metų liepos 1 d.

Anksčiau į sveikatos priežiūros įstaigą buvo gabenami ir tie vairuotojai, kuriems po avarijos tikrinant blaivumą alkoholio matuokliu girtumas nenustatytas.

Taip pat į sveikatos priežiūros įstaigą bus vežami tie vairuotojai, kuriuos patikrinus alkoholio matuokliu bus nustatyta didesnė nei 1,5 promilės etilo alkoholio koncentracija. Pastaroji nuostata, susijusi su Baudžiamojo kodekso 281 str. 7 d. numatyta baudžiamąja atsakomybe už vairavimą esant didesniam nei 1,5 promilės neblaivumui, įsigalios nuo 2017 m. sausio 1 d.

Be to, siūloma palengvinti blaivumo tikrinimo tvarką darbovietėje. Darbdaviui ar jo įgaliotam asmeniui, esant įtarimui, jog darbuotojas neblaivus, užuot gabenus jį į medicinos įstaigą, būtų leista tai patikrinti vietoje, metrologiškai patikrintomis specialiosiomis techninėmis priemonėmis.

Atsižvelgus į Alkoholio kontrolės įstatymo 26 str. 2 d., nustatyta leidžiama 0,2 promilės etilo alkoholio koncentracija darbo metu, o tais atvejais, jei alkoholis buvo vartojamas protokolinių renginių metu – ne didesnė nei 0,4 promilės etilo alkoholio koncentracija. Ši nuostata įsigalios šių metų liepos 1 d. 

 

Vidaus reikalų ministerijos

Viešųjų ryšių skyrius

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode