Sprogimas

Seimas po svarstymo pritarė siūlymui leisti Neringos gyventojams visomis turimomis transporto priemonėmis nemokamai keltis keltais

Seimas po svarstymo bendru sutarimu pritarė Kelių priežiūros ir plėtros programos finansavimo įstatymo 9 straipsnio pataisų projektui Nr. XIIP-2754(2).

2014 m. lapkričio 1 d. įsigaliojusios naujos Kelių priežiūros ir plėtros programos finansavimo įstatymo redakcijos 9 straipsnio 5 dalyje numatytas bilieto kainos kompensavimas keliantis keltais per Klaipėdos valstybinio jūrų uosto akvatoriją į Kuršių neriją ir iš Kuršių nerijos ir 7 punkte išdėstyta nuostata „Neringos mieste ir Klaipėdos miesto dalyje Smiltynėje gyvenamąją vietą deklaravusių asmenų ir jų lengvųjų automobilių, motociklų ir mopedų“ panaikina galimybę gyventojams neatlygintinai persikelti kitomis turimomis transporto priemonėmis, t.y. persikeliant su priekabomis, įvairių kategorijų autobusais, krovininiu transportu bei kitomis transporto priemonėmis,  kurios neįeina į „lengvojo automobilio“ sąvoką, gyventojas turi už jas mokėti.

Svarstomomis pataisomis siūloma įstatymo 9 straipsnio 5 dalies 7 punktą patikslinti, jį reglamentuojant taip: „Neringos mieste ir Klaipėdos miesto dalyje Smiltynėje gyvenamąją vietą deklaravusių  asmenų ir jų transporto priemonių“. Tai reikštų, kad Neringos gyventojams persikėlimas būtų kompensuojamas visoms transporto priemonių kategorijoms.

Siūloma, kad pataisos įsigaliotų 2016 m. liepos 1 d.

Seimo kanceliarijos Informacijos ir komunikacijos departamento

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode