Parama dėkojame




Sprogimas

Pašto siuntas bus galima atsiimti ir LP EXPRESS terminaluose

Paštu siunčiamas siuntas nuo šiol gyventojai galės atsiimti ir LP EXPRESS siuntų savitarnos terminaluose. Šis pašto siuntų atsiėmimo būdas bus ne tik patogesnis klientams, bet ir sumažins žmonių, ateinančių atsiimti siuntų į paštą, eiles.

„Sparčiai plečiantis el. prekybos apimtims, turime atsižvelgti į pasikeitusius klientų poreikius – užtikrinti, kad internetu įsigytų prekių pristatymas būtų lankstus ir, svarbiausia, patogus gyventojams. Galimybė visą parą siuntos gavėjui pačiam ir sau palankiausiu metu, t. y. nesiderinant prie kurjerių ar paštų darbo laiko, atsiimti siuntą per LP EXPRESS siuntų savitarnos terminalus leidžia taupyti ir planuoti savo laiką.

Šiuo metu iš užsienio el. parduotuvių užsisakytų parsisiunčiamų prekių atsiėmimo galimybės yra ribotos. Pirkiniai dažniausiai yra siunčiami į paštus, todėl šiam būdui siūlome alternatyvą – kliento pageidavimu paštu siunčiamas siuntas nukreipti į LP EXPRESS siuntų savitarnos terminalus.

Viliuosi, kad galimybė pašto siuntas atsiimti LP EXPRESS terminaluose sumažins ir eiles paštuose, ypač priešventiniu laikotarpiu, kai gaunamų siuntų srautas išauga net kelissyk“, – teigė siuntų savitarnos terminalų LP EXPRESS veiklą vykdančios Lietuvos pašto patronuojamosios įmonės „Baltic Post“ direktorius Juozas Buitkus.

Siuntų savitarnos terminaluose LP EXPRESS galima atsiimti visas – tiek vidaus, tiek tarptautines pašto siuntas. Kad siuntos gavėjas galėtų paštu siunčiamą siuntą atsiimti LP EXPRESS terminale, reikės užsiregistruoti internetinėje svetainėje www.lpexpress.lt. Čia jam bus suteiktas unikalus ID kodas. Jį reikės naudoti adresuojant siuntą į pasirinktą LP EXPRESS terminalą.

Tarptautinės siuntos, kurias reikia deklaruoti muitinėje ir kurios apmokestinamos muito ir kitais mokesčiais, taip pat išperkamosios siuntos bei siuntos su procesiniais dokumentais bus siunčiamos įprasta tvarka į gavėjų gyvenamosios teritorijos paštą.

Pašto siuntos nukreipimo į LP EXPRESS terminalą mokestis – 1 euras. Už šią paslaugą siuntos gavėjas susimokės banko kortele LP EXPRESS terminale atsiimdamas siuntą.

Šiuo metu Lietuvoje veikia 72 LP EXPRESS siuntų savitarnos terminalai 41-ame šalies mieste. Kaip tik dabar plečiamas siuntų savitarnos terminalų LP EXPRESS, tad iki šių metų pabaigos iš viso šalyje veiks net 80 LP EXPRESS terminalų. Dalis jau veikiančių siuntų savitarnos terminalų bus papildyti naujomis siuntų dėžutėmis.

LP EXPRESS vieninteliai šalyje klientams siūlo tokį platų siuntų pristatymo būdų pasirinkimą. Išsiųsti siuntas galima per LP EXPRESS kurjerius, visą parą veikiančiais siuntų savitarnos terminalais LP EXPRESS arba užsukus į bet kurį iš daugiau kaip 700 paštų Lietuvoje. 

Akcinė bendrovė Lietuvos paštas

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode