Sprogimas

Laikraščio „Būdas žemaičių“ prenumeratoriai raginami įsirengti tvarkingas pašto dėžutes

Lietuvos paštas laikraščio „Būdas žemaičių“ skaitytojus kviečia pasirūpinti 2016 metų prenumerata ir įsirengti tvarkingas pašto dėžutes, kad spaudos leidinys būtų saugiai ir kokybiškai pristatytas prenumeratoriams.

„Jau prasidėjo spaudos leidinių prenumerata ateinantiems – 2016 – metams. Lietuvos paštui labai svarbu, kad prenumeruoti leidiniai gyventojams būtų pristatomi kokybiškai. Deja, mūsų laiškininkai ne visada gali užtikrinti, kad laikraštis ar žurnalas saugiai pasieks prenumeratorius, nes vis dar nemažai gyventojų, įmonių bei kitų organizacijų nėra įsirengę pašto dėžučių arba jos itin prastos būklės.

Sulūžusi, nesandariai užsidaranti ar nerakinama pašto dėžutė – tai viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl prenumeruoti spaudos leidiniai dingsta, yra pasisavinami prašalaičių arba gavėjus pasiekia sušlapę, išsipurvinę ar suglamžyti. Raginame laikraščio „Būdas žemaičių“ prenumeratorius pasirūpinti tvarkingomis pašto dėžutėmis, nes tai – ne tik prenumeratos, bet ir pašto korespondencijos, siuntų kokybiško pristatymo ir jų saugumo garantas“, – teigė Lietuvos pašto Pašto tinklo tarnybos direktorė Inga Dundulienė.

Lietuvos paštas primena, kad Lietuvos Respublikos pašto įstatyme numatyta, jog už pašto dėžučių įsirengimą atsakingi pašto korespondencijos, prenumeruotų leidinių gavėjai – gyventojai, įmonės ir organizacijos. Pašto dėžutės turi būti įrengtos laiškininkams lengvai prieinamose vietose:

  • daugiabučiuose namuose – kiekvienoje laiptinėje ne aukščiau kaip antrame namo aukšte;
  • individualiuosiuose namuose – prie įėjimo į gyvenamąją teritoriją arba ant greta gatvės esančių namų sienų, tvorų, stovelių;
  • sodininkų bendrijose – prie pagrindinių įvažiavimų į sodininkų bendriją;
  • įmonėse, įstaigose ar organizacijose – prie pagrindinio įėjimo į pastatą.

„Norime, kad prenumeratoriams nekiltų nepatogumų gaunant spaudos leidinius, tačiau prašome ir pačių gyventojų, įmonių ir organizacijų, prenumeruojančių spaudos leidinius, supratingumo bei atsakomybės prižiūrint savo pašto dėžutes“, – pabrėžė I. Dundulienė.

Užsiprenumeruoti spaudos leidinių 2016 metams galima bet kuriame pašte ar per laiškininką, internetiniame tinklapyje www.prenumeruok.lt bei telefonu 8 700 55400. Taip pat spaudos leidinių prenumeratos užsakymai bus priimami ir visuose „PayPost“ skyriuose.

Daugiau informacijos apie prenumeratą bei tvarkingų pašto dėžučių įsirengimą – tel. 8 700 55400.

AB Lietuvos paštas

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode