Parama dėkojame




Kaziuko mugėje ne tik prekiavo

Kovo 4-ąją, švenčiant Kazimierines, Lietuvoje daug kur vyksta Kaziuko mugės, jomarkėliai, kur susirenka ne tik prekeiviai, bet ir muzikantai, dainininkai, šokėjai. Mugės tampa tikra smagia švente. Tokiomis šventėmis galima pavadinti ir Kaziuko muges, vykusias mūsų rajone.

Vaidino ir dainavo

     Trečiadienį linksma Kaziuko mugė sukvietė ne tik Mažeikių r. vaikų našlaičių ir senelių globos namų gyventojus bei darbuotojus, bet ir svečius. Vaikai jau iš anksto nukrovė stalus savo dirbiniais ir skanumynais, nekantriai laukė pirkėjų.

     Kad būtų smagiau pirkti, Globos namų muzikos vadovė Gena Gaižauskienė su padėjėjomis pakvietė visus pirmiausia pasižiūrėti linksmą meninę programą, kurią parodė mažiausieji šių namų gyventojai – „Pabiručių“ šeimynos vaikai. Jie kvietė visus į Kaziuko mugę, šoko polką ir labai nuotaikingai suvaidino pasaką „Pirštinė“.

    Netrukus atskubėjo šmaikščioji šeimyninė pora Kazimieras ir Kazytė, papasakoję įdomių atsitikimų, o kad būtų dar linksmiau, pasikvietę visą būrį dainininkų – ansamblį „Svajos“, susikūrusį, pasak jų vadovės G. Gaižauskienės, buvusios Globos namų darbuotojos Genutės Opulskienės iniciatyva: „Globos namuose senoliai visada dainuodavo, o dabar dainuojančių beveik nebeliko, tad kažkaip netyčia susirinko būrelis moterų-senjorių, dažnai apsilankančių pas mus, ir pradėjome dainuoti. Turime porą dainininkų vyrų, gyvenančių Globos namuose. Taip ir leidžiame laisvą laiką.“ Ansambliui pritarė ir kiti šventės dalyviai, tad dainos skambėjo lyg choro dainuojamos.

Siūlė savo dirbinius

     Nuskambėjus paskutiniam akordui, į darbą stojo jaunieji pardavėjai, siūlydami pirkti savo rankomis pagamintus papuošalus, medžio dirbinius ir kitus daiktus bei skanumynus. Čia buvo galima įsigyti ir žagarėlių, ir keksiukų, ir velykinės atributikos: medinių ir pieštų margučių, atvirukų, ir medinių mentelių bei kitokių medinių indų, servetėlių ir žaisliukų.

     Netrukus prekystaliai ištuštėjo, o pirkėjai vos talpino į glėbius įsigytas prekes.

Prekiavo ir mokiniai, ir suaugusieji

     Kazimierinių išvakarėse tradicinė Kaziuko mugė vyko Tirkšlių Juozo Vitkaus-Kazimieraičio pagrindinėje mokykloje, kur vos tilpo ir pardavėjai, ir pirkėjai. Parduoti savo prekes čia susirinko ne tik mokiniai, bet ir suaugusieji ne vien iš Tirkšlių, taip pat ir iš kitur. Netrūko ir pirkėjų, kuriuos čia viliojo ir prekių gausa, ir smagi muzika.

Ugnė MILAŠAUSKIENĖ

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode