Parama dėkojame




Melagingų pranešimų apie sprogmenis negauta antrą parą iš eilės

melagPolicija antrą parą iš eilės negavo melagingų pranešimų apie sprogmenis, nuo praėjusio penktadienio iki šios savaitės vidurio įstaigas užplūdus grasinimams.

Kaip pranešė Policijos departamentas, iki penktadienio 6 val. ryto policijos registruojamų įvykių registre pranešimų apie padėtus sprogmenis nebuvo užregistruota.

Nacionalinio krizių valdymo centro (NKVC) vadovas Vilmantas Vitkauskas ketvirtadienį patvirtino, kad kibernetinė ataka bent jau kol kas liovėsi.

Nuo praėjusio penktadienio iki šios savaitės vidurio Lietuvos įstaigos gavo tūkstančius elektroninių laiškų su netikrais grasinimais apie neva padėtus sprogmenis mokyklose, vaikų darželiuose, savivaldybių pastatuose, tokie pranešimai pasipylė ir Latvijoje bei Estijoje.

Vidaus reikalų ministerija teigia, kad tai yra regioninio lygio kibernetinė ataka. NKVC atakas sieja su Rusija.

Pareigūnai ir politikai įspėja, kad melagingais pranešimais apie sprogmenis siekiama destabilizuoti situaciją, kelti paniką ir apkrauti institucijas darbu.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode