Parama dėkojame




Vyko pratybos

Šiandien vyko Mažeikių rajono savivaldybės ir AB „ORLEN Lietuva“ bendros savivaldybės lygio kompleksinės civilinės saugos pratybos tema „Gaisro pavojus akcinėje bendrovėje „ORLEN Lietuva“.

Pratybų tikslas – tobulinti ir praktiškai įtvirtinti Mažeikių rajono savivaldybės ekstremaliųjų situacijų komisijos, Savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų centro ir savivaldybės Gyventojų evakavimo ir priėmimo komisijos narių veiksmus organizuojant gyventojų evakavimą iš toksinėmis medžiagomis užterštos teritorijos, ekstremaliosios situacijos padarinių šalinimą, gyventojų turto apsaugą.

Pratybų dalyviai pagal pateiktas sąlygas analizavo ir vertino susidariusią ekstremaliąją situaciją, priėmė sprendimus dėl gyventojų perspėjimo organizavimo, jų evakavimo iš užterštos vietovės, materialinių išteklių telkimo.

Pratybų praktinėje dalyje komisijų ir operacijų centro nariai vyko į Leckavos miestelį. Į nustatytą gyventojų susirinkimo vietą atvykusiems miestelio gyventojams pateikė informaciją apie vykstančias pratybas, atsakė į klausimus apie ekstremaliųjų situacijų valdymą, gyventojų savisaugos priemones, galimą evakavimo eigą, likusio turto apsaugą. Atlikus praktines užduotis Leckavoje pratybų dalyviai vyko į kitą pratybų vietą – Mažeikių Senamiesčio pagrindinę mokyklą.

Pratybų vadovu Savivaldybės administracijos direktorės Laimos Nagienės įsakymu paskirtas Mažeikių rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus vyriausiasis specialistas Antanas Murauskas.

Pratybose dalyvavo ir specialiosios tarnybos. Pratybas vertino Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie Vidaus reikalų ministerijos Šiaulių apskrities Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Civilinės saugos skyriaus specialistai.

Savivaldybės informacija

19-137

 

 

 

 

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode