Parama dėkojame




Sprogimas

Neįgaliųjų sporto šventė „Sportuokime visi“

 

Mažeikių cerebrinio paralyžiaus asociacija rugpjūčio 3-ąją ketvirtą kartą pakvietė į tradicinę neįgaliųjų sporto šventę. Per du šimtus sporto entuziastų rinkosi Balsių stovykloje ne tik išbandyti savo jėgas, bet ir pabendrauti, susirasti naujų draugų.

Didėja gretos

Į šventę atvyko ne tik mūsų rajono neįgalieji iš Laižuvos, Viekšnių, Židikų, Sedos seniūnijų, Mažeikių miesto, bet ir svečiai iš Akmenės, Plungės, Šiaulių, Vilniaus, Kauno rajonų. Pirmąkart sulaukta atstovų iš Rokiškio rajono, naujokai išsivežė ne vieną apdovanojimą. „Kartu su neįgaliaisiais atvyko ir juos lydintys asmenys bei kiti šeimos nariai. Šiemet susirinko ir daug mažų vaikų. Kyla minčių kitais metais ir jiems daugiau pramogų sugalvoti, nors ir šiemet jų netrūko – ir žiedus mėtė, ir boulingą žaidė, ir net medalius gavo“, – ateičiai planus numato Mažeikių cerebrinio paralyžiaus asociacijos pirmininkė Zofija Valatkienė.

Įteikti padėkos raštai

Švente džiaugėsi ir gražių žodžių negailėjo Mažeikių rajono savivaldybės mero pavaduotoja Sigutė Bernotienė, administracijos direktorė Laima Nagienė, Sveikatos priežiūros ir socialinių reikalų komiteto pirmininkė Milda Šukienė. Kokia šventė be sportinio gyvenimo „krikštatėvio“ – Lietuvos neįgaliųjų sporto federacijos prezidento Anatolijaus Čupkovo, kuris įteikė padėkos raštus rėmėjams.

Viskas vienoje vietoje

Pasak asociacijos pirmininkės Z. Valatkienės, antrus metus iš eilės pasirinkta Balsių stovykla, nes čia visa infrastruktūra vietoje – šaškės, sporto aikštelės, futbolas ir netgi boulingas, o kur dar malonus pavėsis. Pasėdi medžių paunksmėje, užkandi ir vėl pilnas jėgų įsilieji į sportą. Be to, ir papildomomis pramogomis galima pasinaudoti, kurias suteikia Balsių stovykla, beje, jos virėjos ir gardžiu žemaitišku šiupiniu pavaišino. Atstumą įveikti padėjo Mažeikių rajono savivaldybės administracija, UAB „Mažeikių šilumos tinklai“, UAB „Mažeikių vandenys“, o turintiems didesnių judėjimo problemų pagelbėjo „Mažeikių vilties“ mikroautobusas – iš viso Balsių link net penki autobusai pajudėjo. Neapsieita ir be UAB „Lineira“ paslaugų.

Integruotas krepšinis

Ne vien neįgalieji dalyvavo bėgimo triračiais, rankų lenkimo, smiginio, šaškių, bočios, baudų metimo rungtyse, bet kai kuriose varžybose rungtyniavo ir juos atlydėję artimieji bei draugai. Gerų emocijų sukėlė integruotas krepšinis, kurį žaisti padėjo tėveliai, neįgaliųjų broliai, seserys. Poilsio minutėmis jaunimui nusėdėti neleido didžėjus Vytautas iš Sedos kultūros centro.

Pagerbtas ir Žemaitijos vardo paminėjimo jubiliejus, čia į pagalbą vedėjui Laurymui Jonauskui atėjo žemaitės – babikė su anūke. Jos trumpai priminė Žemaitijos istoriją ir pravedė viktoriną apie Žemaitiją. Geriausiųjų žinovų laukė prizai ir dovanėlės.

Profesionalūs teisėjai

Pirmininkė Z. Valatkienė džiaugiasi, kad prieš ketverius metus pradėję labai kukliai, dabar jau sportuoja, teisėjaujant atestuotiems teisėjams: iš Šiaulių – Žmonių su fizine negalia sporto klubo „Entuziastas“, iš Sedos – „Sedulos“ krepšinio treneris R. Zoza, sporto klubo „Mažeikių švyturys“ vadovas Benjaminas Milis, VšĮ centras „Eik“. „Mes galime būti mėgėjai, bet tie, kurie praveda rungtis, yra profesionalai“, – sakė Z. Valatkienė, pabrėždama, kad dauguma jų talkina visus tuos ketverius metus.

„Vienas lauke – ne karys, todėl tariu nuoširdų AČIŪ visiems, kurie prijaučia neįgaliesiems, asociacijos nariams, tarybai, teisėjams, rėmėjams bei partneriams“, – geradarių gausa džiaugėsi pirmininkė.

Kitąmet jubiliejinė šventė

Ką tik pasibaigė šventė, o organizatorių galvose jau kirba planai jubiliejinei, penktajai, neįgaliųjų sporto šventei. Kartu sės prie apvalaus stalo su rajono savivaldybės administracija bei teisėjų kolegija, įvertins norus ir galimybes.

„Mūsų varžybos daugiau mėgėjiškos, šventinės – juk ir vadinasi Neįgaliųjų sporto šventė, kurios metu kiekvienas gali save realizuoti pagal galimybes. Palaikymas, bendruomeniškumas, tapimas matomais – labai daug reiškia. Tas sportas suteikia ir pasididžiavimą, kad aš galiu dalyvauti, galiu laimėti ir išvažiuoti su taurėmis, medaliais. Kažkas gali šokti, kažkas dainuoti, o kažkas dar gali ir sportuoti.

Šiemet šventė buvo iš dalies finansuojama iš Mažeikių rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos lėšų.

Nuotraukos iš asmeninio

ir Savivaldybės archyvo

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode