Parama dėkojame




Susitikimas su rašytoju Dariumi Rekiu

 

Spalio 9 d. Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Viekšnių filiale vyko susitikimas su poetu, rašytoju, mokslininku ir visuomenininku Dariumi Rekiu.

Dar vasarą rašytojas paskelbė konkursą, kvietė vaikus ir jų tėvelius skaityti knygą „Kaip Kukiai su Gruzdžiais kovojo“, o perskaičius nupiešti ar aprašyti įspūdžius. Liepos mėnesį bibliotekininkė Rasa Vilkaitė pakvietė Viekšnių gimnazijos mokinius į biblioteką, pristatė knygą ir paragino vaikus dalyvauti konkurse. Piešinius moksleiviai nešė į biblioteką, o bibliotekininkė juos siuntė konkurso organizatoriui.

Labai džiaugėmės, kad rašytojas pasirinko Viekšnių biblioteką kaip nugalėtoją. Gausiam susirinkusiųjų jaunųjų skaitytojų būriui autorius papasakojo apie savo kūrybą, išleistas knygas, ateities planus. Vaikai buvo labai aktyvūs ir smalsūs, uždavė daug klausimų apie rašytojo talentą, vaikystę, išgalvotus personažus, kada pradėjo kurti, ar galima daug uždirbti iš knygų rašymo. Vėliau visi kūrė naują paslaptingą istoriją apie muzikuojančias peles, kurios keliavo į miesto šventę, apie kelionėje patirtus nuotykius. Istorijos pabaigą turėjo sukurti kiekvienas savarankiškai.

Įdomiausių piešinių autoriai Deividas Straupys ir Aivaras Jurašius apdovanoti rašytojo dovanomis. Austėja Peikštenytė gražiai atpasakojo autoriaus knygos „Kaip Kukiai su Gugiais kovojo“ istoriją ir už tai gavo dovanų kitą knygą „Viską susapnuoti dar kartą“ su rašytojo palinkėjimais. Po renginio vaikai eilėje laukė rašytojo autografo.

Tai buvo šiltas, mielas susitikimas, tad tikimės, kad tai paskatins vaikus dažniau į rankas paimti knygą, užsukti į biblioteką.

Rasa VILKAITĖ, Ona PAČENGIENĖ

Viekšnių filialo bibliotekininkės

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode