Parama dėkojame




Tautinėje skautų stovykloje Rumšiškėse – ir mažeikiškiai

 

Liepos 14–22 dienomis Lietuvos liaudies buities muziejuje vyko tautinė skautų stovykla „Laužų karta“. Stovykloje daugiau nei 3000 dalyvių ne tik iš Lietuvos, bet ir iš viso pasaulio. Liepos 19-ąją – svečių dieną – stovyklavietėje „Vieninga ugnis“ Žemaitijos skautus aplankė Mažeikių rajono savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorė Alvyda Purauskytė, tėveliai.

Svečiai turėjo progą susipažinti, kokiomis sąlygomis gyvena jų vaikai, paragauti skautų košės, dalyvauti bendrose veiklose. Stovyklautojams tai puiki galimybė susipažinti su Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktine „Aras“, gyvosios istorijos klubu „Viduramžių pasiuntiniai“, LR krašto apsaugos ministerijos, Valstybės sienos apsaugos tarnybos darbu, Misija Sibiras, Api Harmonia, Mobilizacijos ir pilietinio pasipriešinimo departamentu prie LR KAM, Ateitininkų federacija, Lietuvos policijos mokykla. Vakare skambėjo skautų Šimtmečio himnas „Sudainuokime Lietuvą“, vyko grupės „Skylė“ ir besikuriančios grupės „Baltos varnos“ koncertai.

Skautai yra visuomeninis, nepolitinis, ne pelno siekiantis, savanoriškas jaunimo judėjimas, kurio pagrindinis siekis – išugdyti jauną žmogų pilietišku ir atsakingu nacionalinės ir tarptautinės visuomenės nariu. Tai didžiausias jaunimo judėjimas pasaulyje – jame veikia daugiau nei 30 milijonų skautų ir skaučių, jaunimo ir suaugusiųjų, 160-yje šalių ir vietovių.

Skautai Lietuvoje veiklą atkūrė dar 1988 m., Mažeikiuose juos pradėjo burti Artūras Višnevskis, o po to, kai Lietuva atkūrė Nepriklausomybę, 1991 m. kovo 3 d., įsteigta Žemaitijos skautų organizacija. Šiuo metu joje yra 300 narių nuo 7 iki 60 metų. Organizacijos vienetai įsikūrę Žemaičių Kalvarijoje, Sedoje, Mažeikiuose, Ventoje, Akmenėje, Kuršėnuose ir Šiauliuose. Organizacijos nariu gali tapti kiekvienas – tiek jaunas, tiek garbaus amžiaus žmogus. Svarbu turėti motyvacijos būti bendruomenėje, kelti sau iššūkius ir turėti noro pažinti daugiau.

Savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode