Parama dėkojame




Šventė Palnosų bibliotekoje

 

     Daug miestų, miestelių, kaimų  Lietuvoje, kurie minimi istoriniuose dokumentuose, skaičiuoja daug didesnį amžių negu 100-metį, o Palnosų gyvenvietė prieš porą metų atšventė tik 50-mečio jubiliejų, tačiau šventinė nuotaika, minint atkurtos Lietuvos 100-metį, buvo jaučiama visame kaime.

Vasario 15 d. būreliais palnosiškiai skubėjo į vienintelę likusią kultūros įstaigą – šventiškai papuoštą biblioteką – paminėti atkurtos Lietuvos 100-mečio jubiliejų. Po bibliotekos skliautais nuaidėjus Lietuvos himnui, Lietuvos valstybės  kelią į šiandieną apžvelgė šventės vedėjai – Audrius Lukoševičius  bei lietuvių poetų posmais jam antrinusi Virginija Momgaudienė.

Gaila, kad ne visiems Palnosų kaimo gyventojams pavyko sulaukti šios brangios Lietuvos žmonėms datos. Šviesų Lietuvos šimtmečio paveikslą kūrę jau amžinybėn išėję mūsų proseneliai, seneliai, tėvai buvo mažiausiai nutolę nuo tų tolimų 1918 m. vasario 16-osios įvykių. Šiandien mes džiaugiamės jų indėliu kuriant ateities Lietuvą, išsaugant jos tradicijas, papročius, kultūrines ir dvasines vertybes ateities kartoms. Jų visų atminimas pagerbtas tylos minute.

      Ruošiant šventinę programą bibliotekininkei talkino Palnosų bendruomenės centro tarybos nariai bei  jaunieji palnosiškiai. Patriotiškas lietuvių poetų eiles apie Lietuvą skaitė  Viekšnių gimnazijos moksleiviai Gabrielė ir Evaldas, gitara keletą kūrinių pagrojo Modestas, dainomis apie tėvynę džiugino Ieva. Palnosiškiai neliko abejingi šventės vedėjų Virginijos ir Audriaus  kvietimams ne vienai bendrai dainai.

     Turbūt nepaneigsime, kad didžiausią savo indėlį į Lietuvos, į mūsų kaimo ateities kūrimą, šviesių darbo ir tautinių tradicijų,  papročių puoselėjimą, meilės darbui,  dvasinės dorovės  savo vaikams skiepijimą  yra nusipelniusi vyriausioji karta,tad Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečio paminėjimo proga grupei vyresniosios kartos palnosiškių įteiktos Palnosų bendruomenės centro tarybos padėkos.Simboliška, kad šįkart jas gavo grupė pačių vyriausių palnosiškių, savo amžiumi labiausiai priartėjusių prie Lietuvos 100-mečio. Bendruomenės taryba jau yra numačiusi šiais jubiliejiniais metais taip pat įteikti padėkas už įvairius nuopelnus dar grupei mūsų kaimo žmonių. Tai bus padaryta kitokioje aplinkoje, per Palnosų kaimo šventę, minint kitą brangią mūsų valstybei datą – Liepos 6-ąją. Labai vertiname ir jaunosios kartos indėlį į darbus savo kaimo labui.

     Renginio dalyviai pabendravo prie kavos puodelio, pasivaišino jubiliejiniu tortu. Kiek ilgiau sustojo prie stendo ,,Akimirkos iš Palnosų kaimo gyvenimo“. Ne vienam nuotraukos priminė jaunas dienas, praleistas kolūkyje, sunkų rankų darbą, taip pat ir šviesias valandėles, kai kultūros darbuotojų pakviesti po darbų skubėdavo į liaudies šokių, moterų ansamblio, dramos ar skaitovų būrelio bei dūdų orkestro repeticijas, tapdavo įvairių kaimo ir rajoninių švenčių dalyviais. Nuotraukose taip pat užfiksuoti ir pastarųjų metų šviesūs palnosiškių gyvenimo įvykiai.

Tikimės, kad prie šio stendo sustos dar ne vienas palnosiškis, o gal ir ne tik palnosiškis, užsukęs į biblioteką. 

Virginija MOMGAUDIENĖ

                      Vyresn. bibliotekininkė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode