Parama dėkojame




Sprogimas

Mažeikiškiai sulaukė svečių iš užsienio

 

Ernesta ŠNEIDERAITYTĖ

Pirmadienį į Gabijos gimnaziją atvyko mokinių ir mokytojų delegacijos iš Estijos, Lenkijos, Italijos ir Portugalijos. Svečiai lankėsi Mažeikių rajono savivaldybėje, kur buvo supažindinti su Mažeikių rajonu, trumpai pristatyta švietimo sistema.

Pagal projektą

Pagal tarptautinę strateginės partnerystės projekto „Erasmus +“ mainų programą mokiniai ir mokytojai atvyko į Mažeikių Gabijos gimnaziją. „Džiaugiamės, kad yra galimybė pamatyti ir pažinti kitų valstybių tradicijas, kultūrą, žmones“, – apie projekto svarbą kalbėjo Savivaldybės meras Antanas Tenys.

Šiame projekte Gabijos gimnazijos bendruomenė drauge su dar keturių šalių mokyklomis dalyvauja jau antrus metus. Gabijiečiai iki šiol jau lankėsi Italijoje, Lenkijoje, Portugalijoje. Dabar svečius priėmė savo mokykloje, o vėliau dar pabuvos Estijoje. Paskui vienoje iš šių šalių vyks baigiamasis projekto renginys.

Dalyvauja veiklose

Svečių delegacijas sudaro 11–15 metų moksleiviai, juos lydi po du pedagogus. Iš viso gabijiečiams teko priimti daugiau nei dvidešimt svečių.

Ir svečiai, ir šeimininkai projekto metu turi dalyvauti įvairiose veiklose, atlikti užduotis, susijusias su kūryba. „Tos veiklos aptariamos, suplanuojamos susitikimų metu, ir vieni pas kitus mokiniai atvyksta pasiruošę, padarę tai, kas buvo numatyta. Ketvirtadienį pas mus mokykloje vyks moksleivių nuveiktų darbų pristatymas, aptarimas“, – sakė gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Sonata Šakienė.

Kaip teigia Gabijos gimnazijos mokytoja ir projekto mokykloje koordinatorė Renata Valantinienė, projekto idėja – filmų kūrimas, pažinimas, techninės galimybės, autoriaus teisės ir pan. Dalyviai mokosi kurti filmus, naudodami skirtingus metodus ir priemones, siekia sieti teorinį darbą mokykloje su praktine veikla. Taip pat skatinama mokytis užsienio kalbų ir bendravimo kultūros, pažinti skirtingas tautas ir jų kultūrą, kitų šalių meną.

Lankosi ne tik Mažeikiuose

Svečių dar laukia pažintinė kelionė po Lietuvą – lankysis Vilniuje, Šiauliuose, Klaipėdoje ir Palangoje.

Autorės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode