Pusryčiai Huevos Rancheros

 

Reikės:

6–8 kiaušinių

1 stiklainio „Beatos virtuvės“ padažo „Daržo choras“

0,5 šaukštelio malto kumino

0,5 šaukštelio raudonėlių

1 česnako skiltelės

1 raudonojo svogūno

Mieliniai blynai su obuoliais

 

Reikės:

500 ml šilto pieno

60 g šviežių mielių (ar 14 g sausų)

2 šaukštelių ir 4 šaukštų cukraus

4 kiaušinių

500 g speltos ar rupių kvietinių miltų

žiupsnio druskos

1 šaukštelio cinamono

Nuogas kišas

 

Reikės:

10 g sviesto

3–4 brokolių žiedynų

0,5 mažos cukinijos

2 saujų tamsių vynuogių

2 saujų vyšninių pomidorų

150 g minkšto ožkų pieno sūrio

Kesadilijos su moliūgų, avinžirnių ir fetos įdaru

 

Reikės:

  • 400 g moliūgo
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 1 česnako skiltelės
  • 1 šaukštelio malto kumino
  • 200 g konservuotų ar virtų avinžirnių
  • saujos kalendrų lapelių
  • kelių šaukštų vandens
  • druskos, pipirų
  • 50 g fetos sūrio
  • kelių šaukštų tarkuoto kietojo sūrio
  • 4 tortilijų
  • 100 g įvairiaspalvių vyšninių pomidorų
  • Chalapos paprikų, jei mėgstate aštriau
  • liesesnės grietinės patiekti

Įvairūs receptai

Vėstantys ir ilgėjantys rudens vakarai – galimybė daugiau laiko praleisti su šeima ir draugais. O ar kas nors gali suvienyti geriau nei skanus maistas? Jūsų dėmesiui keturi greitai ir itin paprastai paruošiami užkandžiai!

Šaltibarščių kokteilis

Šaltibarščiai pati populiariausia vasaros sriuba! Dažniausiai juos gaminame su dar pernykščiais marinuotais burokėliais ir riebiu kefyru. Šiame recepte juos siūlau ne tik sutrinti į kokteilį, bet ir gaminti iš šviežių, visai jaunų burokėlių su visais koteliais ir lapeliais, liaudiškai vadinamais batviniais, o užbalinti mažiau riebiomis raugintomis pasukomis. Jei jaunus burokėlius citrinų sultyse užmarinuosite iš vakaro, tai tokius šaltibarščius pasiruošite vos per kelias minutes ir nereikės nieko pjaustyti. Šie šaltibarščiai-kokteilis savo skoniu mažai kuo skiriasi nuo tradicinių šaltibarščių, tik dėl pasukų yra mažiau riebūs. Jie saldžiarūgščiai ir labai gaivus, o jauni švieži burokėliai su visais lapeliais jiems suteikia dar daugiau vitaminų. Dabar pats batvinių burokėlių sezonas, nepralesiskite jo, o pernykščius burokus drąsiai išmainykite į šviežius.

Powered by BaltiCode